Kees Double IPA


De Double IPA van brouwerij Kees is te omschrijven als een West Coast Double IPA. Het is een zoete IPA van ongeveer 8,9% alcohol en waarbij er smaken te proeven zijn van grapefruit, mango en bloedappelsinaasappel. De afdronk in dit bier is licht bitter tot droog.

Score BBS:      8,0/10

Untappd:            3,65/5.00

De Double IPA wordt gebrouwen door de Nederlandse Brouwerij Kees! en is in 2015 opgericht. De brouwerij bevindt zich in Middelburg en Kees Bubberman is het brein achter deze brouwerij. Hiervoor was Kees jarenlang (10 jaar) brouwer bij Brouwerij Emelisse in Zeeland. Hier groeide hij uit tot brouwmeester waarbij hij internationaal ook zeer bekend werd. Naast de klassieke bierstijlen brouwde hij met veel lef en passie tientallen op Amerikaans en Engelse leest geschoeide bieren, waaronder Stouts, Porters en IPA’s.

In 2014 begon hij zijn eigen brouwerij te starten die grotendeels middels crowdfunding is gefinancierd. Meteen had Kees in 2015 een vliegende start: in het eerste jaar van zijn bestaan werd namelijk Brouwerij Kees verkozen tot één van de beste nieuwkomers op Ratebeer.com. Deze internationale faam bracht de bieren van Brouwerij Kees! sindsdien van Nederland tot ver buiten de landsgrenzen.

Brouwerij Kees is tegenwoordig behoorlijk in capaciteit gegroeid. Echter het Pure & Craft kwaliteitsstempel verliezen ze niet uit het oog.  Dit staat voor bier gebrouwen met gedurfde smaken van de beste mogelijke en constante kwaliteit. Hierdoor weet de brouwerij je steeds te verrassen met bijzondere bieren. Klassieke stijlen, gebrouwen met een eigen twist, vol van karakter en vooral verrassend van smaak!

In 2018 is Brouwerij Kees als eerste brouwerij in Nederland volledig overgestapt op blik. Hoppige bieren behouden op deze manier zo hun verfijnde aroma’s en (hop-)smaken. Bij Brouwerij Kees slaan ze al hun vers gehopte bieren meteen op in een speciaal ingerichte koelcel, zodat alle gehopte bieren in perfecte conditie de brouwerij verlaten.

De Kees Double IPA  bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop (Simcoe & Amarillo)
  • Gist


Smaak en kleur

  • Zoete smaak
  • Goudblonde kleur, ietwat troebel
  • Witte schuimkraag
  • Aroma’s van tropisch fruit
  • Zachte afdronk en bitterheid

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Kees Double IPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. De Kees Double IPA is een uitstekende begeleider van onder meer salades, vleesgerechten en zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Kees Double IPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Kees Double IPA is zoet en alcoholisch van smaak. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er suiker is toegevoegd als een van de ingrediënten van dit bier. Met een alcoholpercentage van 8,9% is het een IPA die vrij sterk is. Dat kan het bier nog wel eens verraderlijk maken. Maar dat hebben we gelukkig niet gemerkt!

Als we het bier inschenken zien we een goudblonde kleur met een stevige witte schuimkraag. De geur van het bier is erg zoet en dat verklaart ook de smaken grapefruit, mango en bloedsinaasappel in deze Double IPA. De hopbitterheid in dit bier is heerlijk aangenaam en zacht. Dit resulteert in een heerlijke IPA die voor elk seizoen wel geschikt is.

Recent Posts