Katwijks Extra Stout


De Katwijks Extra Stout is een Stout van ongeveer 6,5% alcohol en wordt gebrouwen door de Katwijkse Bierbrouwerij. De Extra Stout is een verwarmend bier om rustig voor te gaan zitten.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            3,39/5.00

Deze Stout is volgens Engelse traditie gebrouwen en het  donkere bier ontleent zijn kleur en karakter aan de geroosterde gerst die ervoor gebruikt is. Het is een stevig, hoppig bier met een volle smaak en tonen van koffie en chocolade. Natuurlijk gehopt met uitsluitend de aromatische Engelse Golding hop wat voor een behoorlijke bitterheid zorgt om het romige karakter te ondersteunen.

De Katwijkse Bierbrouwerij brouwt op een traditionele wijze bieren, met passie en aandacht voor het vak. Hiervoor wordt enkel de beste kwaliteit Duitse mout, hele hopbellen en het  eigen zuivere Katwijkse duinwater gebruikt.

De bieren worden volgens de brouwerij gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot.

De Katwijks Extra Stout bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Duinwater
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Rijke smaak
  • Donkere kleur
  • Aroma’s van chocolade, kaneel en koffie
  • Crème kleurige schuimkraag
  • Bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Katwijks Extra Stout wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 12 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker glas of een breed vormig glas. De Katwijks Extra Stout is een uitstekende begeleider van onder meer hartig borrelplankje.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

15 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

Uiterlijk


Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Katwijks Extra Stout krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

De Katwijks Extra Stout is een vol en rijk bier. Bij de 1e slok valt het diepe smakenpalet ons erg op. De aroma’s in het bier zijn goed waar te nemen en we zien koffie, kaneel en chocolade erg hierin terug komen

De kleur van het bier is erg donker bij het inschenken en er ontstaan een dikke romige crème kleurige schuimkraag. Het design van het bier verwijst naar de historie van Katwijk en dat het om een ambachtelijk gebrouwen bier gaat.

Recent Posts