Tijdens winterse dagen is niets zo lekker als gestoofd vlees of een stoofpotje. Een goed stuk gestoofd vlees in bier die urenlang staat te pruttelen in je keuken. De geuren van het gerecht verspreiden zich door je hele huis heen en zelfs je hond begint al te watertanden. Je houdt de klok nauwlettend in de gaten en je staat te trappelen om eraan te beginnen.
BesteBiertje.nl heeft in samenwerking met kok (Bent) een heerlijk gerecht voor jullie klaar staan!
Kalfswangen gestoofd in Grolsch Rijke Herfstbok
Ingrediënten voor 2 personen
Ingredienten | Hoeveelheid |
Kalfswangen | 4 stuks |
Grolsch Rijke Herfstbok | 1 liter |
Knorr Demi Glace | 0,5 liter |
Boter | 50 gram |
Witte ui | 1 stuks |
Knoflook | 2 stuks |
Bleekselderij | 300 gram |
Winterpeen | 300 gram |
Laurierblad | 2 stuks |
Zout & Peper | Naar smaak |
Tomatenpuree | 70 gram |
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Snijd de ui, selderij en wortel in grove stukken.
- Verwijder het overtollige vet en de vliezen van de kalfswangen.
- Bestrooi de kalfswangen royaal met zout en peper.
- Smelt boter in een gietijzeren pan en laat deze uit bruisen.
- Schroei de kalfswangen aan tot mooi krokant en bruin, haal uit de pan en zweet de groenten aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze al roerende gedurende 2-3minuten.
- Blus de pan af met een goeie scheut Bockbier en schraap goed over de bodem met een houten pollepel om alle fond van de bodem te krijgen.
- Voeg nu de rest van het Bockbier, demi glace en de kalfswangen toe. Breng aan de kook en zet in de oven gedurende zon 5 uur om lekker gaar te stoven.
Serveertips en bierkeuze
De volgende side dishes kun je serveren voor bij dit gerecht:
- Puree
- Stamppotten
- Dikke frieten
- Knolselderij
- Spruiten
- Erwten
- Zuurkool
Bij de Kalfswangen hebben wij een Russian Imperial Stout geserveerd, namelijk de Berghoeve Zwarte Snorre. Dit bier is een heerlijke combinatie met de kalfswangen. De aroma’s van het gestoofde vlees versterken de smaak en de intensiteit van de Stout. Ook voegt de Stout een extra dimensie toe aan het gerecht waardoor er een heuse smaakexplosie ontstaat.