IV UUR – Waskneipa


De Waskneipa van IV UUR Bierbrouwerij is te omschrijven als een New England IPA met een alcoholpercentage van 8%.  Een koperkleurige IPA die hoppig van smaak is, waarbij de bitterheid in de smaak en in de afdronk in balans is.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,54/5.00

Het motto van de brouwer is dan ook: ‘’Geniet van het leven en onthoudt het is momenteel vast wel ergens op wereld vier uur! 

IV:UUR Bierbrouwerij (spreek je uit als: vier uur) zag het levenslicht in 2018. In hun eigen proeflokaaltje vonden een stel vrienden het tijd om een eigen speciaal bier te gaan brouwen. En zo ontstond IV:UUR Bierbrouwerij!

 Zoals ze zelf zeggen:

“4 uur !? Bier uur ! Deze kreet doet bij ons al jaren de ronde. Met name op de zaterdag is klokslag 4 uur toch echt wel hét moment om je werk neer te leggen en te genieten (liefst met je vrienden) van een heerlijke kouwe rakker. Tijdens deze momenten is bij ons het idee ontstaan om zelf bier te gaan brouwen. Omdat wij allemaal gek zijn op speciaalbier en menig proeverij hebben georganiseerd met elkaar hadden wij zoiets van; ‘Dit moeten en willen wij ook kunnen!’. Zo gezegd, zo gedaan. Een heuse brouwketel werd aangeschaft en uiteraard de benodigde ingrediënten. Bier verbroedert. En dat is bij ons zeker het geval. Omdat klokslag 4 uur voor ons de tijd is om te gaan genieten en al je sores ff aan de kant te zetten was de naam, IV:UUR Bierbrouwerij.

De IV UUR Bierbrouwerij Waskneipa bevat de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Suiker
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Koperkleurig
 • Witte schuimkraag
 • Aroma’s van citrus en tropisch fruit
 • Hoppige smaken
 • Bittere nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de IV UUR Bierbrouwerij Waskneipa wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een IPA of Shaker glas. De Waskneipa is een uitstekende begeleider van frisse salades, gefrituurde gerechten of barbecue gerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De IV UUR Bierbrouwerij Waskneipa krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

De Waskneipa  te omschrijven als een New England IPA met een alcoholpercentage van 8%.  Een koperkleurige IPA die hoppig van smaak is, waarbij de bitterheid in de smaak en in de afdronk in balans is. Een heerlijk doordrinkbaar bier, en ook zeker om 4 uur!

Het motto van de brouwer is dan ook: ‘’Geniet van het leven en onthoudt het is momenteel vast wel ergens op wereld vier uur! ‘’

Recent Posts