HOPALAA! Brewery – Nebula DDH DIPA


De Nebula DDH Dipa van brouwerij HOPALAA! uit Letland is een echte tropische smaaksensatie. Bij het inschenken van deze doubledryhopped IPA ruik je de hoppige en fruitige geuren van het bier al. De bier heeft een troebelig uiterlijk waarbij een mooie goudoranje kleur te zien is. De schuimkraag van deze IPA is vrij romig.  Dit bier is gebrouwen met Columbus, Mosaic en Simcoe hop wat het een heerlijke tropische smaak geeft. Het bier bevat een alcoholpercentage van 8,5%.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            3,91/5.00

HOPALAA! Brewery is een microbrouwerij uit Letland en is gevestigd in Vītoliņi. Deze microbrouwerij is nog niet heel bekend en is weinig over te vinden op het internet, maar ze beginnen al aardig aan de weg te timmeren in Europa en verder voor wat betreft de smaakbeleving van hun bieren. De microbrouwerij kent een voorliefde voor verschillende IPA soorten en experimenteert daar ook vervolgens rustig op los. Dit is dan ook goed te zien op de lijst met verschillende bieren die worden aangeboden op de Facebook pagina van de HOPALAA! Brouwerij.

De Nebula DDH DIPA  bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout (Maris Otter)
 • Tarwemout
 • Dextrose
 • Gist
 • Hop

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Fruitige en tropische aroma’s
 • Zachte nasmaak
 • Goudoranje kleur, ietwat troebel
 • Witte schuimkraag

 

Voor dit bier is gekozen om het te gaan Dry Hoppen. Wat houdt dit precies in?

Double dry-hopping is de toevoeging van hop na de gisting op twee verschillende dagen (bijv. eerste toevoeging een week voor het op vat wordt gelagerd, tweede toevoeging vier dagen voor het op vat wordt gelagerd). Het voegt een enorme diepte van complexiteit van hoparoma / smaak toe aan een bier. En dat dat komt het bier zeker ten goede!

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Nebula DDH DIPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur tussen de 6 & 8 ℃ en dit bier te schenken in een IPA of Shaker glas. Dit bier smaakt uitstekend bij salades, gefrituurde gerechten, streetfood en gerechten van de barbecue.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

25 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Nebula DDH DIPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

Van de brouwer van dit bier is helaas vrij weinig te vinden op het internet, maar HOPALAA! maakt ontzettend lekkere bieren zeg. We vergeven het ze daarom dat deze brouwerij zichzelf nog hebben voorgesteld aan het wereldwijde bierliefhebbers publiek.

Bij het inschenken van deze doubledryhopped IPA ruik je de hoppige en fruitige geuren van het bier al. De bier heeft een troebelig uiterlijk waarbij een mooie goudoranje kleur te zien is. De schuimkraag van deze IPA is vrij romig.  Dit bier is gebrouwen met Columbus, Mosaic en Simcoe hop wat het een heerlijke tropische smaak geeft. Qua smaken nemen we mandarijn, papaja en gras waar. Door de toepassing van dextrose in dit bier krijgt het een heerlijke zachte smaak waarbij de nasmaak ook nog eens extra lang blijft na hangen.

Het design van dit bier is echt gaaf bedacht en trekt als bierliefhebber meteen je aandacht. Bij het drinken waan je jezelf echt in nevelige sferen ;).

We zijn in ieder geval fan geworden van de HOPALAA! brouwerij!

Recent Posts