Hert Bier Hopvol Leven


De Hopvol Leven van de Veluwse brouwerij Hert Bier is een hoppige en pittige IPA van ongeveer 6,5% alcohol. De brouwers hebben bij het brouwen van dit bier extra hop toegevoegd. Door een bittere nasmaak is deze IPA een heerlijk bier om lekker van (na) te genieten.

Score BBS:      8,5/10

Untappd:            3,43/5.00

Hert Bier is een brouwerij uit Putten en de Veluwe is hun grootste inspiratiebron. Hert Bier is ontstaan vanuit vriendschap, toegewijd ondernemerschap en vooral specialisme. De kunst van het brouwen van bier is in goede handen bij deze Veluwse brouwerij.

Het ontstaan van de brouwerij ontstond in een kwartiertje tijd. Dat beruchte kwartiertje was ergens eind 2014, toen vier vrienden uit Putten zaten te filosoferen: wat nu als er iemand van de vrienden zijn baan verliest? Die vier vrienden waren Carlo Ruiter, die zich al 25 jaar bezighield met bierbrouwen, Marcel van Hierden, Johan Graveland en Marcel van Pijlen. Met een zelf gebrouwen biertje van Carlo Ruiter in de hand was het plan snel klaar: ‘We beginnen een eigen brouwerij op de Veluwe’.

De vrienden werden businesspartners en met financiële steun van een groep vrienden, onder wie veel lokale ondernemers, werd het plan gerealiseerd. Begin 2017 verbouwden zij hun pand aan Keizerswoert 26 te Putten. Een complete brouwerij met een eigen brouwinstallatie, ketels en afvullijn. In september 2017 rolde het eerste bier van de band.

In de brouwerij hebben zij een gezellig proeflokaal, waar groepen worden ontvangen voor een rondleiding met proeverij in de brouwerij om kennis te maken met de Veluwse bieren.

Hert Bier Hopvol Leven bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Havervlokken
 • Sinaasappelschil
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Kruidige en pittige smaak
 • Goudamberachtige kleur
 • Witte schuimkraag
 • Aroma’s van citrus
 • Bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Hert Bier Hopvol Leven wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas.  De Hopvol Leven is een uitstekende begeleider van onder meer pittige gerechten. We raden dan ook een Indiaas gerecht aan. De volle moutige smaak van deze IPA vlakt de pittigheid van Indiaas eten iets af, maar let op, het kan ook juist de pittige hitte in bijvoorbeeld een curry versterken. Geniet en wees gewaarschuwd!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Hert Bier Hopvol Leven krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten. Deze Veluwse IPA kent een kruidig en pittig karakter. De brouwers van Hert Bier hebben er een heerlijke IPA van gemaakt. Door het toevoegen van extra hop krijgt deze IPA een heerlijke dimensie!

Bij het inschenken zien we een gouden maar amberachtige kleur. Het uiterlijk van het bier wordt afgemaakt met een romige witte schuimkraag. Het design van het bier past goed bij de naam van de brouwerij en de naam van het bier doet terecht een ode aan de hop.

Proef en geniet met deze Hopvol Leven van Hert Bier!

Recent Posts