Gweilo Tropical Lager


De Gweilo Tropical Lager is een Pale Ale met tonen van tropisch fruit van ongeveer 4,2% alcohol.
Een droge hop van Ekuanot levert aroma’s van papaja en limoen die worden afgerond met een lekkere frisse afdronk. Deze dorstlesser zorgt de hele dag voor verfrissing.

Score BBS:      7,0/10

Untappd:            3,25/5.00

Gweilo Beer is een ambachtelijke brouwerij opgericht in juli 2014 door twee Britse vrienden die in Hong Kong woonachtig zijn.

Gweilo begon met een droom en vanaf het begin hebben de brouwers de essentie van ambachtelijk bier opnieuw gedefinieerd – hoe het smaakt, hoe het wordt gebrouwen en waar men van geniet. De brouwers van Gweilo geloven dat bier makkelijk om te drinken moet zijn en leuk genoeg om te delen. Daarom is Gweilo voortdurend op zoek naar nieuwe smaken, concepten en samenwerkingen om dingen interessant te houden. Van het geliefde Hong Kong-assortiment tot hun Limited-assortiment, ze hebben iets voor vrijwel elk gehemelte op onze aarde.

Gesteund door een team van hardwerkende, leuke professionals heeft Gweilo al zijn weg gevonden naar vele uithoeken van de wereld, van brewpubs tot aan de schappen van supermarkten. Of je nu rond dwarrelt op een straatmarkt in Hong Kong t of in een Britse biertuin, ze hopen natuurlijk dat Gweilo door jou wordt herkend.  

De Gweilo Tropical Lager bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Licht gouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Moutige smaak
  • Aroma’s van citrus en een kruidje

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Gweilo Tropical Lager wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas of een IPA glas. De Gweilo Tropical Lager is een uitstekende begeleider van onder meer gefrituurde gerechten of streetfood op een lokale markt (liefst in Hong Kong!).

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

10 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

20 punten

0
Totale score (max 100)

De Gweilo Tropical Lager krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 70 punten.

De Gweilo Tropical Lager is een Pale Ale met tonen van tropisch fruit. Als we het bier inschenken zien we een licht gouden kleur met een witte schuimkraag die redelijk lang blijft hangen. In de smaak proeven we lichte granen, grapefruit, citroenschil en ook ietwat bloemig. Verder is het bier fris van smaak, licht en bevat het een redelijk koolzuurgehalte. Deze Tropical Lager is een ware dorstlesser wanneer het warm weer is!

Recent Posts