Groene Buizerd


De Groene Buizerd is een uniek speciaalbier, namelijk een hennepbier, gebrouwen door Bronckhorster Brewing Company in samenwerking met De Feestfabriek. De Feestfabriek is welbekende organisator van De Zwarte Cross en Mañana Mañana. De Groene Buizerd is fris als kruidig van smaak. Met een groene kleur valt het bier dan ook meteen op. Met een alcoholpercentage van 5% alcohol is het een heerlijk doordrinkbaar biertje en is de Groene Buizerd niet gebonden aan een seizoen. Verslavend? Probeer het eens!

Score BBS:      8,0/10

Untappd:            3,14/5.00

Met het lanceren van de Groene Buizerd willen zowel de festivalorganisatie als de brouwer aandacht vragen voor de positieve toepassingen van de plantensoort hennep. Veel mensen denken dat hennep slecht is, maar dat is het helemaal niet zelfs! CBD kan van waarde zijn om het afweersysteem gezond te houden. Je kunt het zien als een natuurlijke pijnstiller. De kleur van het bier wordt gelinkt aan de bijnaam van dit hennepbier, namelijk Achterhoeks Junglebier.

De Bonckhorster Brewing Company brouwt bieren die tientallen prijzen hebben gewonnen tijdens wedstrijden over de gehele wereld. Het grote brein achter deze brouwerij is Brouwmeester Steve Gammage. Zowel klassieke bieren gebrouwen als innovatieve brouwsels komen uit de ketels van de Bronckhorster Brewing Company. Wereldberoemd is deze brouwerij ook vanwege het Barrel Aged-programma.

De Groene Buizerd bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Hennepsteel
  • Hennepzaad
  • Hop
  • Mout
  • Nozem olie
  • Gist

Smaak en kleur

  • Groene kleur
  • Witte schuimkraag
  • Frisse en kruidige aroma’s

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Bronckhorster Brewing Company Groene Buizerd wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur van 6 ℃ en dit bier te schenken in bolvormig of tulpvormig glas. De Groene Buizerd is een uitstekende keuze als begeleider van gekruide gerechten, salades en een lekker borrelplankje.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Bronckhorster Brewing Company Groene Buizerd krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Een bier met deze kleur hebben we nog niet eerder gezien! Wat een verschijning zeg!

Bij het nemen van de 1e slok valt ons meteen een frisse en aparte smaak op. Het doet zelfs erg hoppig en kruidig aan en het bier eindigt met een zacht mondgevoel. Aangenaam verrast dus.

In de neus ruiken we hoppige aroma’s die natuurlijk verwijzen naar de hennep. Het bier zelf heeft een mooie licht groene kleur met een stevige witte schuimkraag. Een mooie verschijning om te zien.

Wij zijn fan geworden van dit Achterhoeks Junglebier!

Recent Posts