Goose Island IPA


De Goose Island IPA is een smaakvolle IPA van ongeveer 5,9% alcohol en die wordt gebrouwen door de Amerikaanse brouwerij Goose Island Brewery. Deze smaakvolle IPA bevat aroma’s van fruit en hop. De hopbitterheid komt om de hoek kijken bij het inschenken van deze IPA en proef je ook vrijwel direct terug in de eerste slok die zeer aangenaam is.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,52/5.00

Goose Island is een grote Amerikaanse brouwerij gevestigd in Chicaco die in 1988 is begonnen als brewpub. In 1995 is de eerste grote brouwerij gebouwd, gevolgd door een nog grotere brouwerij in 1999. In 2011 werd Goose Island verkocht aan het grootste bierconcern te wereld, Anheuser-Busch InBev.

Goose Island heeft veel soorten bieren die ze produceren in Chicaco. Enkele voorbeelden zijn de Goose 312 Urban Wheat Ale, Four Star Pils, Green Line Pale Ale en het kroonjuweel de Bourbon County Brand Stout . Dit laatste bier wordt door veel bierliefhebbers gezien als één van de beste bieren te wereld.

Goose Island is momenteel actief in verschillende steden over de hele wereld, met brewpubs in Toronto, Sao Paolo, Seoul, Shanghai, Monterrey en Philadelphia. Daarnaast beschikken zij ook  over een vintage ale house in Londen.

De Goose Island IPA bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Goud en amberachtige klaar
  • Witte schuimkraag
  • Aroma’s van citrus en tropisch fruit
  • Bittere nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Goose Island IPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas. De Goose Island IPA is een uitstekende keuze als begeleider van pittige gerechten of gekruide vleesgerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Goose Island IPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Bij het inschenken van deze klassieke Amerikaanse IPA krijgen we een prachtige goudoranje achtige kleur te zien met een stevige witte schuimkraag. Het bier ruikt zoet maar ook de hoptonen zijn goed te bespeuren. Bij de 1e slok proeven we direct een perzikachtige smaak waarbij de hoparoma’s vrolijk om de hoek kijken. In de afdronk is een zekere bitterheid te proeven die goed in balans is met de rest van het bier.

Dit bier hebben wij voor het eerst mogen proeven van de tap tijdens een rondreis door de USA, maar ook de editie uit de fles is zeker de moeite waard om te proeven.

Recent Posts