GletscherBräu Lager


De Gletscherbräu Lager is een verfrissende Lager van 4.8% alcohol. Dit bier wordt gebrouwen voor de Zwitserse supermarktketen van Lidl. Het bier is te kenmerken als verfrissend, lichtmoutig en het koolzuurgehalte in het bier is aangenaam.

Score BBS:         6,0/10

Untappd:            2,88/5.00

De brouwerij van dit bier is de Falken Brauerei te Schaffhausen uit Zwitserland. Aangezien de  Gletscherbräu een  Swiss Made Lagerbier voor Lidl is, is er weinig over dit bier te vinden.

De Falken brouwerij zag het levenslicht in 1799 en wordt nu beschouwd als de enige onafhankelijke brouwerij in de regio Schaffhausen. Met ongeveer 55 medewerkers en een dagelijkse productie van ongeveer 46.000 hectoliter bier is brouwerij Falken een van de oudste, onafhankelijke brouwerijen in Zwitserland. Jaarlijks wordt meer dan 10 miljoen liter aan allerlei soorten dranken verkocht. Het belangrijkste verkoopgebied bevindt zich in de Zwitserse kantons Schaffhausen, Thurgau en Zürich.

In 1999 vierde de brouwerij haar 200-jarig bestaan en het is tot de dag van vandaag de eretaak van de meesterbrouwer om er persoonlijk voor te zorgen dat de kwaliteit van de ingrediënten behouden blijft en dat er alleen maar goed bier wordt geproduceerd. De brouwerij leeft en belichaamt wat voor de Zwitserse bevolking belangrijk is: vrijheid, onafhankelijkheid en de trots op een echt goed bier.

De Gletscherbräu Lager bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Lichtgouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Zeer verfrissend
  • Smaken van citrus en mout
  • Waterige nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Gletscherbräu Lagerwordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een mooi tulpglas. De Gletscherbräu Lager is een uitstekende begeleider van onder meer visgerechten, pasta’s, zoete desserts maar ook bij een lekker Zwitsers borrelplankje.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

5 punten

Totaal

40 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

20 punten

0
Totale score (max 100)

De Gletscherbräu Lager krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 60 punten.

Deze Lager wordt gebrouwen door de Zwitserse brouwerij Falken en is een specifiek bier bestemd voor supermarkt Lidl.  

Op rondreis in de Alpen kwamen wij dit bier dan ook tegen in de lokale supermarkt. Zonder enige voorkennis van de brouwerij en het bier hebben wij dit bier geproefd onder prachtige omstandigheden (zie foto). Met een fantastisch uitzicht schonken wij dit bier in en bij de 1e slok viel ons meteen het verfrissende alpenwater op die voor dit bier is gebruikt. Een ietwat moutige smaak in combinatie met licht citrus maakt de klassieke lager smaak af. De nasmaak is ietwat waterig weer waardoor de smaak niet lang blijft hangen.

Bij het inschenken van dit bier valt zien we een lichtgouden kleur, helder uiterlijk die wordt afgerond met een witte schuimkraag. In de geur nemen we de mout waar.

Wat ons betreft is dit een verfrissend bier die goed past in de omgeving waar je het koopt. Het effect van de Alpen omgeving maakt het drinken van dit bier alleen nog maar meer specialer.

Geniet met deze Gletscherbräu Lager!

Recent Posts