Ginette Bio Refreshing Blonde


De Ginette Bio Refreshing Blonde is zoals de naam al zegt, een heerlijk verfrissend blond bier van ongeveer 4,5% alcohol. Dit biologisch blond biertje is fris, vol van smaak en bevat tonen van citrus en koriander.

Score BBS:      7,0/10

Untappd:            3,08/5.00

De Ginette Bio Refreshing Blonde wordt gebrouwen door de Belgische brouwerij Brasserie La Binchoise uit Binche in de provincie Henegouwen. In het jaar 1847 was er op deze plaats al sprake van een brouwerij, geëxploiteerd door de familie Pourbaix. In 1871 werd deze verkocht aan Jules Paternotte en in 1928 werden de activiteiten in de brouwerij gestaakt. In het jaar 1989 werden door meesterbrouwer André Graux de brouwactiviteiten hervat in de voormalige mouterij. In 1987 had hij al twee bieren gecommercialiseerd onder de namen Le Fakir en Réserve Marie de Hongrie, die werden herdoopt in Binchoise Blonde en Binchoise Brune.

In het jaar 1995 behaalde de brouwerij op de World Beer Championships te Chicago een platina medaille voor Cuvée Spéciale Noël en goud voor hun Bière des Ours.

Vier vrienden (Bruno Deghorain, Jean Fadel, Gabriel Smet en Christophe Wanry) bundelden hun krachten en richtten de naamloze vennootschap “La Binchoise” op, waarbij zij de aandelen van de brouwerij kochten. Onder leiding van meesterbrouwer Bruno Deghorain breidde de brouwerij haar activiteiten uit langs twee assen. Restauratie van het oude mouthuis om bezoekers te verwelkomen en een taverne/restaurant te openen. Door deze uitbreiding werd een verhoging van de productiecapaciteit gerealiseerd tot 3500 hectoliter per jaar.

Brasserie La Binchoise produceert ongeveer 8000 hectoliter per jaar, niet alleen van eigen biermerken, maar ook van gecontracteerde bieren. De uitdaging voor de toekomst is een commerciële uitdaging die de ontwikkeling van hun belangrijkste producten vereist. De brouwerij staan dan ook voor hun authenticiteit, het Belgische vakmanschap en het karakter van de bieren van Brasserie La Binchoise  benadrukken.

De Ginette Bio Refreshing Blonde bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout (organisch geoogst)
  • Biologische hop
  • Koriander
  • Sinaasappelschil
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Gouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Aroma’s van citrus en koriander

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Ginette Bio Refreshing Blonde wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Ginette Bio Refreshing Blonde is een uitstekende begeleider van onder meer frisse salades, visgerechten of een lekker borrelplankje.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten   

10 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

45 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Ginette Bio Refreshing Blonde krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 70 punten.

Zoals de naam al zegt, is de Ginette Bio Refreshing Blonde een heerlijk verfrissend blond bier van 4,5% alcohol. Dit biologisch blond biertje is fris, vol van smaak en bevat tonen van citrus en koriander. Op het etiket van het bier staat dat alle ingrediënten voor dit bier biologisch worden verbouwen, geoogst en gebruikt in het brouwproces.

Bij het inschenken van dit bier zien we een mooie gouden kleur met een stevige witte schuimkraag. Het design van het bier past goed bij de naam van het bier en geeft het een hippe uitstraling.

Recent Posts