Gebrouwen door Vrouwen Tricky Tripel


De Tricky Tripel van Gebrouwen door Vrouwen is een Tripel gebrouwen met extra veel mout. Het bier bevat ongeveer 7,8 procent alcohol en de smaak is te omschrijven als licht kruidig en ietwat zoet . Het is een Tripel die verfrissend is en karakter heeft.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,50/5.00

De Tricky Tripel wordt gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij Gebrouwen door Vrouwen. Het bier is één van hun eerste brouwsels en geldt als één van de pronkstukken van de brouwerij.
Zoals de naam van de brouwerij al doet vermoeden, wordt dit bier ook door vrouwen gebrouwen. Twee zussen kwamen op het idee om zelf bier te gaan brouwen als hobbybrouwers en dat is uitgemond tot vakmanschap en een landelijk begrip in Nederland. Tot op heden hebben zij een breed assortiment aan bieren beschikbaar. Ze brouwen graag met kruiden en minder met hop, daardoor zijn de bieren van deze brouwers bijzonder en toch toegankelijk.

De Gebrouwen door Vrouwen Tricky Tripel bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Verschillende hoppen
  • Kruiden
  • Gist

Smaak en kleur

  • Verfrissende maar volle smaak
  • Witte schuimkraag
  • Zoete aroma’s
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Gebrouwen door Vrouwen Tricky Tripel wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur van 9 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Tricky Tripel is een uitstekende keuze als begeleider van salades, kip en gevogelte en witvis.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Gebrouwen door Vrouwen Tricky Tripel krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Tricky Tripel is een verfrissende Tripel van ongeveer 7,8% alcohol, en smaakt dankzij het alcoholpercentage ook erg vol aan. Met zoete tonen en de diverse hopsoorten is het een Tripel die goed in balans. De nasmaak blijft dan ook prettig hangen.

Als we het bier inschenken zien we een mooie gouden kleur met een smaakvolle witte schuimkraag. Het design van het bier is goed bedacht en past helemaal bij Gebrouwen door Vrouwen.

Recent Posts