Gebrouwen door Vrouwen Gember Goud


De Gember Goud is een lichte Pale Ale met een pittige gember twist van ongeveer 4,6% alcohol. Het is een uitgesproken maar verfrissend bier met een aangename afdronk en een gouden randje.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,16/5.00

De Gember Goud wordt gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij Gebrouwen door Vrouwen. Zoals de naam van de brouwerij al doet vermoeden, wordt dit bier ook door vrouwen gebrouwen. Twee zussen kwamen op het idee om zelf bier te gaan brouwen als hobbybrouwers en dat is uitgemond tot vakmanschap en een landelijk begrip in Nederland. Tot op heden hebben zij een breed assortiment aan bieren beschikbaar. Ze brouwen graag met kruiden en minder met hop, daardoor zijn de bieren van deze brouwers bijzonder en toch toegankelijk.

De brouwerij organiseert zelfs ook  Bier Yoga!

Check het volgende filmpje van Gebrouwen door Vrouwen:

De Gebrouwen door Vrouwen Gember Goud is bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist
  • Gember

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Witte schuimkraag
  • Zoete en kruidige aroma’s
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Gebrouwen door Vrouwen Gember Goud wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur van 5 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Gember Goud is een uitstekende keuze als begeleider van salades, kip en gevogelte en witvis.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

 

0
Totale score (max 100)

De Gebrouwen door Vrouwen Gember Goud krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

De Gember Goud is een licht en verfrissend bier met een overheersende smaak van gember, zowel qua mondgevoel alsook qua afdronk. De tinteling van gember blijft lekker lang hangen en verdrijven de op de achtergrond aanwezige smaken van koriander en citrus.

Met een goudgelige kleur en een smaakvolle witte schuimkraag is het een zeer interessant bier om eens te drinken. Het design van het bier is goed bedacht en past helemaal bij Gebrouwen door Vrouwen.

Ga zo door Gebrouwen door Vrouwen!

Recent Posts