Gallivant Flaneerbeer


De Gallivant Flaneerbeer is een mooie lichtzoete, zachte maar krachtige Quadrupel van ongeveer 9,5% alcohol. Dit bier is gelanceerd in 2020 en wordt gebrouwen door de Twentse microbrouwerij Gallivant te Hengelo.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,63/5.00

Het initiatief om te brouwen komt van 3 jonge brouwers uit Twente. De Blonde Amber wordt gebrouwen door de Hengelose brouwerij Gallivant. Deze brouwerij lanceerde zijn eerste bier, de Gallivant Wit in 2018. De brouwers hebben 40 liter van dit bier in de keuken van één van de hobbybrouwers gebrouwen. Toen ze er uiteindelijk samen uit waren, hebben ze het meteen goed aangepakt. Ze hebben 2000 liter Gallivant Wit gebrouwen bij de Sallandse Bierbrouwerij in Albergen.

Na het succes van hun eerste voordoop, volgden er in een rap tempo diverse heerlijke bieren. Wat begon in een keuken in huis, monde uit in een kleine professionele microbrouwerij in Hengelo. De brouwers staan bekend om het enthousiasme, plezier en passie voor lekker bier.

Over het verhaal van de Flaneerbeer kunnen wij het volgende kwijt:

‘’Struinend door pittoreske bebossing met een goed glas gerstewijn. De Flaneerbeer bewaakt zijn territorium op gepaste wijze. Hij laat zich niet zo gauw zien, maar geniet voor tien. Deze beregezellige, ietwat decadente bonsbol, is een charmeur eerste klas. Menig berenvrouwtje viel als een blok voor hem. Zelfs Roodkapje scheen stiekem even van haar route te hebben afgeweken… Diep in het bos brouwt hij met zijn elitaire berenmakkers een pracht van een bier. Een zachte verfijnde quadrupel. Wat let je? Probeer!’’

De Gallivant Flaneerbeer bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Rijke smaak
  • Diepbruine kleur
  • Witte schuimkraag
  • Zoete tonen
  • Zachte afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Gallivant Flaneerbeer wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur tussen de 10 en 12 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Flaneerbeer is een uitstekend bier voor alle seizoenen en een uitstekende keuze als begeleider van gekruide gerechten en vleesgerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

10 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

15 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Gallivant Flaneerbeer krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Gallivant Flaneerbeer is rijk maar zoet van smaak. Bij de 1e slok proef je lichte tonen van honing en rozijnen, maar ook is er een soort glucosesiroop te bespeuren in dit bier.  

Bij het inschenken van deze Flaneerbeer valt ons meteen de mooie diepbruine maar ook ietwat donkerroodachtige kleur op. Een smaakvolle en stevige witte schuimkraag maakt het totaalbeeld compleet.

Het design van het bier is erg leuk bedacht. Het extra etiket kaartje van de Flaneerbeer aan het flesje is echter een overbodige luxe aangezien het etiket op de fles er al uit springt. Wat ons betreft had dit niet gehoeven. Ook de beschrijving van het bier op het etiket slaat al op de Flaneerbeer.

Recent Posts