Gallivant Blonde Amber


Is ze Blond? Is ze Amber? Niemand die het weet. Daarom laat de Twentse brouwerij Gallivant dat graag in het midden en stellen ze je in staat zelf je mening over haar te vormen! Bij het nemen van een slok stap je in een rollercoaster van verschillende smaken. Je wordt overvallen door een tint van witte chocola, afgewisseld met fruit en vanille-tonen. Met een body van ongeveer 8% is het een zwaar blond bier.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            3,54/5.00

Het initiatief om te brouwen komt van 3 jonge brouwers uit Twente. De Blonde Amber wordt gebrouwen door de Hengelose brouwerij Gallivant. Deze brouwerij lanceerde zijn eerste bier, de Gallivant Wit in 2018. De brouwers hebben 40 liter van dit bier in de keuken van één van de hobbybrouwers gebrouwen. Toen ze er uiteindelijk samen uit waren, hebben ze het meteen goed aangepakt. Ze hebben 2000 liter Gallivant Wit gebrouwen bij de Sallandse Bierbrouwerij in Albergen.

Na het succes van hun eerste voordoop, volgden er in een rap tempo diverse heerlijke bieren. Wat begon in een keuken in huis, monde uit in een kleine professionele microbrouwerij in Hengelo. De brouwers staan bekend om het enthousiasme, plezier en passie voor lekker bier. Flaneer er op los!

Smaak en kleur

  • Frisse en volle smaak
  • Goud en amberachtige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Tonen van fruit en witte chocolade
  • Lichte bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Gallivant Blonde Amber wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Blonde Amber is een uitstekend bier voor alle seizoenen. Een smaakvolle salade met kip of vis of gekruide gerechten, passen perfect bij dit blond bier.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Gallivant Blonde Amber krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

De Gallivant Blonde Amber is fris en vol van smaak. Bij de 1e slok proef je lichte tonen van diverse fruitsoorten en zijn er ook hinten te bespeuren van witte chocolade en vanille.

Bij het inschenken van de Blonde Amber valt ons meteen de mooie oranjeachtige kleur op. Een smaakvolle witte schuimkraag maakt het totaalbeeld compleet. Het design van het bier is erg leuk bedacht en verwijst meteen naar de naam van het bier. Ook de beschrijving van het bier op het etiket slaat hierop.

Een bier wat ons zeer positief verrast heeft. Wij zijn in ieder geval fan geworden van deze Twentse brouwerij!

Recent Posts