Folkingebrew – On the Road Again


De On the Road Again van de Groningse brouwerij Folkingebrew is een Double-Dry Hopped New England Style DIPA (van 8,2% alcohol) met Mosaic, Idaho 7 en Citra hop.

Score BBS:         9,0/10

Untappd:            4,07/5.00

Double Dry-Hopping is de toevoeging van hop na de gisting op twee verschillende dagen (bijv. Eerst toevoeging een week voor het op vat wordt gelagerd, twee toevoeging vier dagen voor het op vat wordt gelagerd). Het voegt een enorme diepte van complexiteit van hoparoma/smaak toe aan een bier. En dat komt in dit bier zeker ten goede!

Folkingebrew zag het levenslicht in 2017 en is gevestigd in Groningen. Hun motto is om nooit te stoppen met dromen en leren. Echte biernerds die brouwers zijn geworden, uit liefde voor bier. Folkingebrew houdt ervan om groots, gedurfd bier met diepgaande aroma’s en smaken te drinken en dat is natuurlijk wat ze uiteindelijk brouwen.

Hun ambitie is om een ​​eigen brouwerij te starten. Elke dag werken zij aan dat beoogde doel.

De naam Folkinge verwijst naar de locatie waar zij zijn begonnen met brouwen: in de ‘achtertuin’ van een bierwinkel in de Folkingestraat in Groningen. Brew verwijst naar de Amerikaanse ambachtelijke biercultuur, waar de brouwers hun inspiratie vandaan halen.

De afgelopen maanden hebben de brouwers veel gereisd voor samenwerkingen en festivals. De naam van dit bier in deze review is daar dan ook een ode aan. En ze houden ook echt van het liedje 😉

De Folkingebrew On the Road Again bevat de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Haver
 • Tarwe
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Aroma’s van tropisch fruit
 • Gelige kleur
 • Witte schuimkraag
 • Zachte maar licht bittere nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Folkingebrew On the Road Again wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een IPA of Teku glas. De Folkingebrew On the Road Again is een uitstekende begeleider van frisse salades, Mexicaans of streetfood.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

20 punten

Totaal

65 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

De Folkingebrew On the Road Again krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 90 punten.

Dit bier is te omschrijven als een ware smaakexplosie. Het is een Double-Dry Hopped New England Style DIPA (van 8,2% alcohol) met Mosaic, Idaho 7 en Citra hop. Dit zorgt voor een in your face explosie van geuren en smaken van tropisch fruit. Voor de mout hebben zij tarwe gebruikt, samen met een lage kleur Golden Promise en pilsmout. Het bier is gefermenteerd met London Fog, een van de favoriete soorten voor New England Style IPA’s.

Als we het bier inschenken zien we een gelige mistige kleur met een stevige witte schuimkraag. In de geur nemen we meteen de citrus en de hop waar.

Het design van het bier is erg gaaf bedacht en trok dan ook meteen onze aandacht toen we het bier zagen liggen bij de lokale bierspecialist.

Recent Posts