Faces of Fear Brewing – Leviathan


De Leviathan van Faces of Fear Brewing is een Imperial Double Milk Stout van 10% alcohol. Dit is gebrouwen met milde donkere mouten wat het een zachte maar rijke smaak geeft. Bij het inschenken van dit bier zien we een donkere kleur met een mooie mokkakleurige schuimkraag.. Zowel in de geur als in de smaak neem je de gebrande mout waar. Deze Imperial Double Milk Stout is vol van smaak waarbij tonen zoals melkchocolade, koffie en geroosterde mouten duidelijk naar voren komen.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            geen score bekend

Faces of Fear Brewing is een brouwerij uit Hengelo en opgericht door Dave Rietman in 2022. Het idee voor het brouwen van eigen bier ontstond eind 2021 bij Dave, maar het brouwen van bier had hij wel eens eerder gedaan met vrienden. In 2022 werd de knoop doorgehakt en is de brouwer gaan brouwen onder de naam Faces of Fear Brewing. De brouwer is begonnen met het brouwen van bier in batches van ongeveer 20 liter.

Het eerste bier van de Faces of Fear Brewing was een stevige quadrupel genaamd Coelacanth. Niet veel later volgde de Leviathan. Het bier die dus centraal staat in deze review.

De naam Leviathan komt van één van de favoriete albums van de brouwer. Bij BesteBiertje.nl zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar oorsprong van de naam. Deze komt uit de Hebreeuwse Bijbel mythologie en betekent ‘’zeemonster’’, stammend uit de oertijd. De Leviathan was ook bekend uit de Fenicische mythologie onder de benaming Lotan of Lothan (wat slang betekent).

Nu terug naar het bier Leviathan. De versie die wij hebben geproefd komt uit Batch 002. Het bier is zoals omschreven door de brouwer een Imperial Milk Stout van ongeveer 10%. De brouwer heeft tijdens het brouwproces volop gebruikt gemaakt van donkere maar milde mouten. Ook zijn gerstvlokken toegevoegd om het bier een vol mondgevoel te geven. Door de toepassing van Sorachi Ace hop heeft het bier een heerlijke maar lichte kokossmaak gekregen.

We zijn bij BesteBiertje.nl erg benieuwd naar het volgende brouwsel!

De Leviathan van Faces of Fear Brewing Leviathan bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Suiker
 • Lactose
 • Gist
 • Hop

Smaak en kleur

 • Rijke smaak
 • Tonen van geroosterde mout, melkchocolade en koffie
 • Zachte maar licht bittere nasmaak
 • Donkere kleur
 • Mokkakleurige schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Faces of Fear Brewing Leviathan wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 12 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas of proefglas. Dit bier smaakt uitstekend bij een borrelplankje, als dessert na een volle maaltijd of bij wild vlees.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Faces of Fear Brewing Leviathan krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

We waren erg enthousiast over de komst van dit bier en Dave bood ons de mogelijkheid om Batch 002 te proeven van de Leviathan. Wat een heerlijk bier is dit zeg! En gezien de finesse die Dave heeft aangebracht in dit bier, kan het alleen nog maar beter worden.

Het bier is rijk en vol van smaak. In de geur neem je al de geroosterde mout waar. Met tonen van koffie en chocolade die ook heerlijk terugkomen in de smaak. De afdronk is zacht, maar ook licht bitter. Dit geeft het een heerlijk mondgevoel die blijft nahangen.

Bij het inschenken van dit bier zien we een donkere bijna zwarte kleur met een stevige mokkakleurige schuimkraag. Het design van het bier is zeer passend bij de naam van deze brouwerij en de naam van het bier is creatief bedacht.

Dave, bedankt voor het proeven!

Recent Posts