Erdinger Hefe-Weizen


De Erdinger Hefe-Weizen is één van de bekendste Weizens ter wereld. Goudgeel, mistig met een kenmerkende volle witte schuimkraag. Aroma’s van banaan en kruidnagel zijn goed waarneembaar in deze Weizen. De nasmaak van deze dorstlesser van ongeveer 5,3% alcohol is fruitig zoet te noemen.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,66/5.00

Deze Weizen wordt gebrouwen door de Erdinger Weißbräu (Privatbrauerei Erdinger Weißbräu Werner Brombach GmbH) en is een Duitse bierbrouwerij uit Erding, ten noordoosten van München. De oorsprong van het biermerk ligt in 1886 wanneer een weizenbierbrouwerij in Erding wordt geopend. Bedrijfsleider Franz Brombach gaf de brouwerij in 1949 de naam Erdinger Weißbräu.

Volgens de brouwer is kwaliteit en smaak het belangrijkste. Als traditionele brouwerij sluiten zij dan ook geen compromissen als het gaat om de Duitse zuiverheidswet (Reinheitsgebot), de eersteklas ingrediënten en hun passie voor het culturele erfgoed van Beieren in de vorm van ‘weissbier’.

De witbierspecialiteiten verpersoonlijken de Beierse levensstijl en genot. In meer dan 90 landen exporteert de brouwerij zijn bieren. Daarmee dragen zij terecht de label ambassadeurs van de Beierse gastvrijheid.

Voor het brouwen van de Erdinger Hefe-Weizen worden o.a. de volgende ingrediënten gebruikt:

  • Water
  • Tarwemout
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Goudgele kleur
  • Vleugjes van koriander
  • Aroma’s van banaan en bananenschuimpjes
  • Witte en stevige schuimkraag

  

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Erdinger Hefe-Weizen wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in een Weizenglas. Deze Weizen is een uitstekende begeleider van onder meer gemengde salades, malse kip, vis, kaas en desserts.

 

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

20 punten

Design van het bier

5 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Erdinger Hefe-Weizen krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten. De Erdinger is één van de klassieke Duitse Weizen bieren. Kenmerkend door de citrusvruchten en vooral banaan. Ook zijn er vleugjes koriander in het bier te bespeuren. Met een goudgele kleur en een smaakvolle stevige witteschuimkraag is het een absolute dorstlesser. Het laatste restje in de fles schuddend draaien (Walzen) en dan leegschenken in het Weizen glas. Dit laatste beetje nagisting uit de fles maakt de smaak van deze Weizen nog intenser. Het zorgt tevens voor de troebele kleur in het goudgele bier.

Heerlijk doordrinkbaar en vooral op een terras in de zon is het genieten als deze Weizen voor je staat.

Geniet met deze Erdinger Hefe-Weizen!

Recent Posts