Engel Hefeweizen


De Engel Hefeweizen is een typisch Duits Weizenbier van ongeveer 5,2% alcohol en wordt gebrouwen door Biermanufaktur Engel GmbH & Co KG uit Crailsheim te Duitsland.

Deze Weizen is te kenmerken als een levendig en fruitig. Het is een speciaalbier van hoge gisting met een uitgesproken fris aroma. Gebrouwen van goudgele tarwevariëteiten, met een verfrissende smaak en een harmonieuze, ronde afdronk.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,51/5.00

De brouwerij van deze Weizen is opgericht in 1738 met een brouwerijherberg in Crailsheim. Het werd in 1877 overgenomen door de familie Fach en is nu de vijfde generatie die brouwt in de brouwerij.  

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de brouwerij, net als de stad, bijna volledig verwoest en daarna opnieuw herbouwd.

Sinds de millenniumwisseling heeft Engel-Biermanufaktur zich ontwikkeld tot een speciaalbrouwerij die regelmatig prijzen krijgt voor haar bieren. Jaarlijks worden door 35 medewerkers ongeveer 65.000 hectoliter bier en niet-alcoholische dranken geproduceerd. Daarnaast levert de brouwerij twee van de drie biertenten, op het Frankische festival met de Engelentent en de Kleine Engel.

De Engel Hefeweizen wordt gebrouwen conform het Reinheitsgebot van 1516 en bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Hop
 • Gist
 • Diverse fruitige tonen

Smaak en kleur

 • Frisse maar volle smaak
 • Gouden kleur
 • Aroma’s van diverse fruitsoorten
 • Witte en stevige schuimkraag
 • Zachte afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Engel Hefeweizen wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in een Weizen glas. De Engel Hefeweizen is een uitstekende begeleider van gekruide gerechte, frisse salades en zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Engel Hefeweizen krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten. De Engel Hefeweizen is een heerlijke Duitse en klassieke Weizen. Het bier is bij de 1e slok erg verfrissend maar heeft toch een volle smaak. Met een tintelende smaak en tonen van fruitige aroma’s kent het bier een prettig karakter. Met een zachte mix van kruidnagel en banaan is de afdronk compleet.

Het design van het bier doet erg Duits aan en past helemaal bij deze Weizen. Daarnaast heeft de fles van deze Weizen een unieke draaidop, zodat het je ook nog eens erg gemakkelijk wordt gemaakt bij het openen. De mooie gouden kleur en de smaakvolle schuimkraag maken van dit bier een heerlijke Weizen.

Tip van ons panel: Schenk de Weizen voor 75% in, het laatste deel van de Weizen even ‘’walsen’’ om vervolgens het laatste gedeelte in te schenken.

Recent Posts