Einstök Icelandic White Ale


De Einstök Icelandic White Ale is een verfrissend witbier van 5,2% alcohol. Dit bier wordt gebrouwen met puur IJslands gletsjerwater en volgens het klassieke witbierrecept. Met uitgebalanceerde toevoegingen van sinaasappelschil, koriander en haver is het een bier die erg smaakvol is en goed doordrinkbaar.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,68/5.00

Dit witbier wordt gebrouwen door de IJslandse brouwerij Einstök Ölgerð die gevestigd is in de vissershaven van Akureyri. De brouwerij bevindt zich op slechts 100 kilometer ten zuiden van de Poolcirkel. Dit vormt de perfecte basis voor de Einstök Ölgerð brouwerij voor het brouwen van heerlijke en verfrissende ambachtelijke bieren.

In de vissershaven van Akureyri brouwen zij bier met het zuiverste water ter wereld: gletsjerwater. Van daaruit voegen de brouwers de beste ingrediënten toe die ze in IJsland kunnen vinden, evenals andere delen van de wereld. Brouwerij Einstök Ölgerð is geen brouwerij die ernaar streeft om elke week met een nieuwe bierstijl te komen, maar is gericht op kwaliteit boven kwantiteit.
Zo hebben zij meerdere bierprijzen gewonnen over de wereld en zijn de bieren van Einstök Ölgerð al verkrijgbaar in meer dan 22 landen.

In Akureyri beschikken zij over een eigen brewpub en lounge. Daar kun je als bierliefhebber genieten van de bieren van Einstök Ölgerð in hun meest verse staat, rechtstreeks uit de brouwerij. Het doel van Einstök Ölgerð is om een ontspannen sfeer te creëren voor liefhebbers om deel te kunnen aan hun avontuur.

Ingrediënten
Voor het brouwen van de Einstök Icelandic White Ale worden o.a. de volgende ingedriënten gebruikt:

 • Gletsjerwater
 • Tarwemout
 • Pilsmout
 • Haver
 • Beierse hop
 • Gist
 • Koriander
 • Sinaasappelschil

Smaak en kleur

 • Een verfrissende smaak
 • Kruidige aroma’s en tonen van citrus
 • Een strogelige kleur
 • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Einstök Icelandic White Ale Salt wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Einstök Icelandic White Ale is een uitstekend biertje die geschikt is voor alle seizoenen. Dit bier is verder een uitstekende begeleider van gevogelte, zeevruchten, vegetarische gerechten en pittig eten, waaronder Mexicaanse tapas, Indiaas en Thais.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Einstök Icelandic White Ale krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten. Dit witbier heeft een heerlijke verfrissende smaak met een alcoholpercentage van ongeveer 5,2%. De frisheid komt deels door het brouwwater die voor dit bier wordt gebruikt. Het gletsjerwater die in dit bier is verwerkt zorgt voor een frisse kick.

Bij het inschenken van de Einstök Icelandic White Ale zien we een strogelige kleur met een tintelende witte schuimkraag. De schuimkraag verdwijnt echter wel snel. Bij de 1e slok proeven we een verfrissend bier met een glad mondgevoel dankzij de haver, citrus en kruiden. De afdronk is zacht en zorgt ervoor dat je al snel neigt naar een tweede slok.

Het design van het bier past helemaal bij de voorstelling van een IJslands biertje. Je waant je zo op een Viking schip!

Recent Posts