De Ronde Tafel – Mama Weizen


De Mama Weizen van brouwerij De Ronde Tafel uit het Twentse Hengelo is een frisse Weizen van 7% alcohol. Als je deze Weizen inschenkt krijg je een mooie gouden kleur te zien, ietwat troebel met een stevige romige schuimkraag. Zowel in de geur als in de smaak neem je citrus waar. Deze Weizen is vol van smaak door het gebruik van tropisch fruit en ingeblikte nectarines.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,49/5.00

Brouwerij De Ronde Tafel is een Hengeloos familiebedrijf en opgericht in 2022. De brouwerij kent een team van vijftien brouw en bierliefhebbers. Het doel van deze brouwerij is dan ook om met veel plezier nieuwe en onbekende bieren te brouwen. Met een team van vijftien personen moet dat ongetwijfeld wel lukken!

De oorsprong van deze brouwerij bevindt zich in de achtertuin van brouwmeester Melvin Dorgelo. Samen met zijn vader brouwde Melvin al bieren voordat De Ronde Tafel een feit was. Dit smaakte kennelijk naar meer en zo ontstond al snel De Ronde Tafel. Het eerste biertje van deze brouwerij was dan ook de Ridders Tripel. Al gauw volgde de Mama Weizen en de Dirty Saison.

De brouwerij organiseert bierbrouwdagen waarbij telkens weer de collectieve creatieve geest van het team aan het werk gezet wordt om een nieuw uniek biertje te brouwen.

We zijn bij BesteBiertje.nl erg benieuwd naar het volgende brouwsel!

De Ronde Tafel Mama Weizen  bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Gist
  • Hop

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Fruitige aroma’s
  • Zachte nasmaak
  • Gouden kleur, ietwat troebel
  • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij De Ronde Tafel Mama Weizen wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur tussen de 6 & 8 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas of Weizen glas. Dit bier smaakt uitstekend bij salades, gefrituurde gerechten, streetfood en gerechten van de barbecue.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

10 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

20 punten

Design van het bier

5 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Ronde Tafel Mama Weizen krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Dit bier is fris en fruitig heeft dankzij de bijzondere mix aan gebruikte ingrediënten een eigenzinnige smaak. De kenmerkende Weizen smaak proefden wij niet echt in dit bier, maar qua uiterlijk wordt dit wel weer goed gemaakt.  Bij het inschenken van dit bier zien we een mooie gouden kleur, ietwat troebel met daarbij een stevige en romige witte schuimkraag.

Recent Posts