De Filantroop Tripel


De Filantroop Tripel is een Tripel met een fruitig accent van sinaasappel, een lichte afdronk van honing en een subtiel bittertje voor de nodige body. Het bier bevat ongeveer 7,2% alcohol, heeft een mooie lichtgouden kleur met een stevige witte schuimkraag.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,61/5.00

Deze Tripel wordt gebrouwen door de Twentse brouwerij ‘’Brouwerij Lossers Gruitrecht’’. Deze brouwerij bevindt zich in Losser en zag het levenslicht in 2017. Een drietal vrienden die liefhebbers zijn van bier, kwamen op het idee om een bier te brouwen dat zich onderscheidde van de rest. En dat werd de Filantroop Tripel!

Deze tripel hebben zij met passie gebrouwen. Nergens gaat de zon zo mooi onder als in Afrika. De zonsondergang die overeenkomt met de kleuren en smaken die de brouwers deze tripel mee hebben willen geven. Genieten van de prikkels die de smaak doet geven maar waarbij ook de sfeer een mooie tint meegeeft waardoor er een extra dimensie in je mond ontstaat. ‘De Filantroop’ staat voor ‘liefde voor de mens’. Het bier dat je cadeau doet omdat je om iemand geeft of gewoon lekker voor jezelf houdt.

‘’Geen geneul maar genieten!’’

Voor het brouwen van de Filantroop Tripel worden o.a. de volgende ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Gerstemout
 • Sinaasappel
 • Honing
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Donkergouden kleur
 • Een stevige witte schuimkraag
 • Zoete tonen van fruit
 • Licht bittere nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Filantroop Tripel wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 9 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. Deze Filantroop Tripel is een uitstekende begeleider van onder meer gekruide gerechten, vis en vleesgerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Filantroop Tripel krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Bij de 1e slok van dit bier proeven we een vol maar toch ook een fris bier. Met een fruitig smaakpalet en de tonen van honing en sinaasappel is het ook wel een zoete Tripel te noemen. Bij het zien van het etiket op de fles ben je erg benieuwd naar de inhoud van deze Tripel. Je wordt gelukkig niet teleurgesteld, want bij het inschenken zien we een prachtige diepgouden kleur waarbij een stevige en romige witte schuimkraag uitkomt. De licht bittere afdronk zorgt voor een mooi geheel in het bier.

De brouwers van de Filantroop Tripel hebben nog meer bieren in petto. Wij zijn heel erg benieuwd naar deze toekomstige bieren!

Recent Posts