De Eeuwige Jeugd Gladjanus


Brouwerij De Eeuwige Jeugd heeft met de Gladjanus een goed doordrinkbare White India Pale Ale op de kaart gezet. Smaaksensaties van grapefruit, meloen en lychees zorgen voor ongekende maar heerlijke combinatie tussen IPA en witbier. De Gladjanus is een bier van ongeveer 5,2% alcohol.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,53/5.00

Brouwerij De Eeuwige Jeugd is een zeer jonge microbrouwerij uit Amsterdam. Sinds 2016 brouwen zij bieren uit passie voor horeca, bier en ultiem genieten van het leven.

De brouwerij heeft in haar thuisstad Amsterdam ook een eigen tapperij geopend: Tapperij de Eeuwige Jeugd. Naast speciaalbieren op tap, snacks en een groot terras zijn er voor gasten in vier verschillende ruimtes om gezellig te borrelen, bier te proeven en te dansen. Zeker de moeite waard om eens te gaan bezoeken.

Op naar de inhoud van de Gladjanus!

“Een gewiekste jonge God die met zijn zwoele blik kriebels doet bloeien en menig vrouwenhart vurig laat kloppen.”

De Eeuwige Jeugd Gladjanus bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Lichtgouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Diverse fruitige aroma’s
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij De Eeuwige Jeugd Gladjanus wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of een IPA glas. De Gladjanus is een uitstekende keuze als begeleider van streetfood of salades.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Eeuwige Jeugd Gladjanus krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Gladjanus is een frisse en goed doordrinkbare IPA. Je kunt het bier beschouwen als een combinatie van een witbier en een klassieke IPA. Bij de 1e slok proefen we meteen een aangename frisse smaak die een lekkere fruitsensatie herbergt.  Ook is er een licht bittere bijsmaak die lekker blijft plakken op je tong. De lichtgouden kleur is samen met de witte schuimkraag mooi in balans.

Het design van het bier is goed bedacht, met name de vormgeving van de bedrukking, omschrijving van het bier en de kleur van het flesje. Het nodigt je meteen uit om uit te proberen.

Recent Posts