De Eeuwige Jeugd Bullebak


De Bullebak van Brouwerij de Eeuwige Jeugd is een aparte verschijning. Dit bier is een combinatie van een Belgische Tripel en een Duitse Weizen en bevat ongeveer 7,7% alcohol. Het bier wordt afgemaakt met een subtiele bitterheid. In de Bullebak tref je verder aroma’s  aan van banaan met romige smaken van mout en tarwe.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,64/5.00

Brouwerij De Eeuwige Jeugd is een zeer jonge microbrouwerij uit Amsterdam. Sinds 2016 brouwen zij bieren uit passie voor horeca, bier en ultiem genieten van het leven.

De brouwerij heeft in haar thuisstad Amsterdam ook een eigen tapperij geopend: Tapperij de Eeuwige Jeugd. Naast speciaalbieren op tap, snacks en een groot terras zijn er voor gasten in vier verschillende ruimtes om gezellig te borrelen, bier te proeven en te dansen. Zeker de moeite waard om eens te gaan bezoeken.

 

Op naar de inhoud van de Bullebak!

BUL-LE-BAK – een schofterig zelfverzekerd booswicht die met zijn onstuimige voorkomen elk alledaags tafereel manhaftig ontregelt.

De bullebak brult de onbezweken gangmaker in jou naar boven en zet de boel op stelten. Deze wilskrachtige dondersteen zweept jou op om elke gelegenheid aan te wakkeren tot volslagen wanorde. De bullebak laat je bulderen en braveren.

De eeuwige jeugd zit van binnen, dus haal eruit wat erin zit! ‘’

De Eeuwige Jeugd Bullebak bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Verrassende smaak
  • Lichtgouden kleur, ietwat mistig
  • Witte schuimkraag
  • Diverse fruitige aroma’s zoals banaan en peer
  • Zachte afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij De Eeuwige Jeugd Bullebak wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Bullebak is een uitstekende keuze als begeleider van kip of gevogelte of gefrituurde gerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

10 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Eeuwige Jeugd Bullebak krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

De Bullebak is een zeer aparte verschijning! Met name bij het lezen van het etiket en de combinatie Tripel en Weizen. Je vraagt je heel erg af waar naar het gaat smaken. Bij de 1e slok proeven we meteen een verrassende en frisse smaak die een lekkere fruitsensatie herbergt. Zo proeven we banaan, maar ook peer is goed waar te nemen. De afdronk is zacht en aangenaam en ook lijkt het wat naar karamel te smaken. De lichtgouden kleur is ietwat mistig, maar is samen met de witte schuimkraag mooi in balans.

Het design van het bier is goed bedacht, met name de vormgeving van de bedrukking, omschrijving van het bier en de kleur van het flesje. Het nodigt je meteen uit om uit te proberen.

Recent Posts