de Bierstudio Countdown Kalender


Het aftellen naar Kerst is geweest, het aftellen naar het nieuwe jaar is begonnen met de enige echte de Bierstudio Countdown Kalender!

Nadat we de Beer in a Box Adventskalender achter de rug hebben staat alweer de volgende bierkalender op het menu. De bierigste kalender die er bestaat om de laatste acht dagen van december goed mee door te komen! Met uitdagende en bijzondere bieren!

In deze blog nemen we jullie mee met deze Bierstudio Countdown Kalender en lees je onze ervaringen met de 8 verschillende bieren.

Namens BesteBiertje.nl, een voorspoedig, gezond en bierig 2023 gewenst!

Dag 8: Abstract Life Hellucination - White Pony Microbrewery

Op kerstavond begon het aftellen met de enige echte de Bierstudio Countdown Kalender. 8 bijzondere maar uitdagende bieren.
 
Dag 8 wordt geopend met de Oak Barrel Aged Collection MMXXII van White Pony Microbrewry. Een Barley wine van maar liefst 13% alcohol, gerijpt op Armagnac whisky vaten. 

Untappd:            3,91/5.00

Score BBS:         8,5/10

Dag 7: Tumeaine Imperial Stout, Papua New Guinea Coffee - Pühaste

Het aftellen met de Bierstudio Countdown Kalender werd gisteren geopend met de Tumeaine Imperial Stout, versie Papua New Guinea Coffee. Dit bier wordt gebrouwen door brouwerij Pühaste uit Estland 🇪🇪.
 
De verschillende smaakseries van Tumeaine zijn geen onbekende voor ons. Het zijn smaken waarin vooral koffie uit verschillende landen is verwerkt in de bieren. Eerder dit jaar hebben wij de Honduras versie mogen proeven. Een genot om te drinken.
 
Dat is deze versie uit Papua Nieuw-Guinea helemaal ook 👌🏻. Een heerlijk donker stroperig bier waarbij de koffie en chocolade goed te proeven zijn. De gebrandheid in de nasmaak zorgt voor een lekkere bite.

Untappd:            4,14/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 6: Double Barrel imperial Red - Dot Brew

Op tweede kerstdag mogen we bier numero 6 van de Bierstudio Countdown Kalender uitpakken. De Ierse brouwerij Dot Brew heeft met de Double Barrel Imperial Red een heerlijk bier gebrouwen 👌🏻😉!
 
Dit bier heeft 18 maanden gerijpt in blended Whisky vaten en daarna nog eens 6 maanden in rum vaten. Het resultaat is een rijk, uitdagend en bijzonder bier geworden. Het rood fruit is goed te proeven in dit bier, wat het een zoet maar vol karakter geeft. Het bier is verder licht boozy.

Untappd:            3,88/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 5: Dark Steering - Whiplash

De dag na kerst is altijd een verrassing. Hoe staat het ervoor en heb je nog ruimte in je buik voor wat lekkers. Met dag 5 van de Countdown Kalender van de Bierstudio komt dat wel goed.
 
Een heerlijk Schwarzbier die verrassend laag in de alcohol zit. Met de Whiplash Dark Steering Schwarzbier krijg je een donker bier met een crèmekleurige schuimkraag die heerlijk moutig is, met aroma’s van chocolade en gebrande koffie. Een volle smaak ondanks het lage alcoholpercentage van 5,2% alcohol.
 
We doen lekker rustig aan met dit bier. Heerlijk!

Untappd:            3,72/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 4: 't Swarte Schaep - Brouwerij de Bult

Met nog een paar dagen te gaan tot het nieuwe jaar vinden we op dag 4 van de Bierstudio Countdown Kalender een Quadrupel. ’t Swarte Schaep van Brouwerij de Bult is een hele speciale. Dit bier is geinfuseerd met whisky en zijn er ook franse eikenhouten snippers toegepast in het brouwproces. Dit heeft als eindresultaat tot een heerlijk rijk bier geleidt. Robuuste smaken, niet overheersend en een bijzondere twist.
 
Wat is bier proeven toch leuk om te doen!
 

Untappd:            4,00/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 3: Imperial Baltic Porter - Fauve & Põhjala

Dag 3 van de Bierstudio Countdown Kalender is een samenwerking tussen de Franse brouwerij Fauve en de Estse brouwerij Põhjala. Deze samenwerking heeft geleid tot de Imperial Baltic Porter.
 
Als we dit bier inschenken zien we een mooie dieprode kleur met een rosékleurige schuimkraag. Het bier smaakt zoet, kruidig en vol. Ook zijn er aroma’s van rood fruit en karamel te bespeuren.
In de nasmaak proeven we een licht zuurtje wat wellicht afkomstig is van de toepassing van wilde blauwe bessen in dit bier.
 
Wat ons betreft mag deze Franse brouwerij vaker gaan samenwerken met Põhjala. Wat een toppertje dit!

Untappd:            3,77/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 2: Saga 12 Barrel Aged Quadrupel - Zuyd Craft

Het einde komt dan toch in zicht! Dag 2 van de Bierstudio Countdown Kalender is een Barrel Aged Quadrupel van brouwerij Zuyd Craft uit Maastricht. Dit bier laat je bierhart toch echt wel sneller kloppen. Een rijk, maar zoet en licht boozy bier. In de nasmaak een heerlijke whisky smaak waarbij toch ook de smaak van rood fruit om de hoek komt kijken. Heerlijk in balans en elke slok is een feestje.
 
Genieten, genieten en nog eens genieten dit!

Untappd:            4,08/5.00

Score BBS:         9,0/10

Dag 1: Murder Bourbon Barrel Aged - Dois Corvos

Het aftellen naar het nieuwe jaar wordt met de Bierstudio Countdown Kalender afgesloten met het laatste bier. Deze Countdown Kaelnder had al 7 bijzondere, uitdagende en smaakvolle bieren. Het laatste bier is dan ook een echte knaller!

We presenteren aan jullie de Murder Bourbon Barrel Aged Imperial Stout van de Portugese brouwerij Dois Corvos uit Lissabon.

Donker van kleur met een mooie romige mokkakleurige schuimkraag. In de geur nemen we meteen de boozy Bourbon geur waar.

De 1e slok is een ware smaakexplosie. Rijk en boozy met aroma’s van chocolade en bourbon. In de afdronk een subtiele bitterheid die het bier perfect in balans brengt.

Een heerlijke afsluiting van deze Bierstudio Countdown Kalender!

Untappd:            3,96/5.00

Score BBS:         9,0/10

Recent Posts