DAVO Surf Ale


De Surf Ale is een typische American Wheat Ale van de Deventerse brouwerij DAVO Bieren. Met een verfrissende smaak, hoppig karakter en tonen van citrus maken dit bier een toegankelijke IPA. Met een redelijk alcoholpercentage van 6,4% is dit een bier waar je lekker kan van genieten.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,47/5.00

De Deventerse brouwerij DAVO zag het leven in 2012. Tegenwoordig heeft DAVO Bieren al een eigen stadsbrouwerij en proeflokaal sinds 2016. Naast Deventer, heeft DAVO ook proeflokalen geopend in Zwolle en Arnhem. Je proeft hier de lekkerste bieren van DAVO in combinatie met lekker streetfood.

In Deventer is het proeflokaal gevestigd in een oude industriële en sfeervol ingericht pand waar tevens ook de brouwerij is huist. DAVO Bieren heeft een breed assortiment aan bieren beschikbaar en ook in het proeflokaal zijn bieren van andere brouwerijen verkrijgbaar op de tap.

Zeker het proberen waard als je in Deventer bent!

De DAVO Surf Ale bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse en tropische smaak
  • Gouden kleur
  • Diverse fruitige aroma’s
  • Witte schuimkraag
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de DAVO Surf Ale wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas. De DAVO Surf Ale is een uitstekende keuze als begeleider van salades, kip en gevogelte en visgerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De DAVO Surf Ale krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De DAVO Surf Ale is een blond en krachtige IPA met een redelijk alcoholpercentage van ongeveer 6,4%. De gouden kleur, witte schuimkraag en het tropische karakter maken het een goede dorstlesser voor de warmere dagen. Bij zowel de smaak als de geur nemen we onder meer meer citrus en ananas weer.  De afdronk is zacht en licht bitter wat het een mooi geheel geeft.

Drink dit bier op een zonnig terras met goed gezelschap! Genieten maar!

Recent Posts