Dare to Drink Different Adventskalender – Durf jij het aan?


Heb jij zin in een uitgebreid, goed gevuld bierpakket met 24 verassende speciaalbieren. Dan moet jij de Dare to Drink Different Adventskalender eens gaan proberen. Bij BesteBiertje.nl mochten wij deze adventskalender uittesten en in deze blog nemen wij jou mee over deze bierige adventskalender!

Houd jij van uitdagingen en sta jij altijd open voor iets nieuws? Dan is Dare to Drink Different iets voor jou. Zij laten jou op avontuur gaan langs onbekende smaken en stijlen. Dieper, frisser, rijker of hoppiger dan je normaal gewend bent. Ze brengen dus allerlei verschillende smaken en stijlen samen. En dat is goed te zien en te proeven in de Adventskalender van 2022.

Uiterlijk
De buitenkant van de Dare to Drink Different Adventskalender is een echte eye-catcher. Uitdagend maar ook uitnodigend tegelijk. Op de zijkanten van de doos tref je handige informatie aan zoals hoe je het beste een bier kan testen op smaak, geur en zicht.

Bij het openen van de Dare to Drink Different Adventskalender zien we een overzichtelijke layout waarbij de adventsbieren zijn genummerd. Bij sommige nummers krijg je een QR code te zien die je kunt scannen voor meer informatie. Leuk bedacht!

De bieren
Het leuke aan een bier adventskalender is dat elke dag weer een heuse verrassing is.

Het is de bedoeling dat je elke dag een vakje mag openmaken met het juiste dagnummer. Vervolgens pak je het biertje (in een fles of blikvariant) en zet deze lekker koud weg. Wanneer het bier op de juiste temperatuur is, kun je hem gaan drinken.   

Hieronder geven we een beschrijving van de bieren uit de Dare to Drink Different Adventskalender.

Dag 1: La Trappe Isid’or

De eerste dag van de Dare to Drink Different Adventskalender wordt afgetrapt met de La Trappe Isid’or. Een Nederlands trappistenbier van de brouwerij van de cisterciënzerabdij Koningshoeven van de Trappisten in Berkel-Enschot. Hier wordt sinds het jaar 1884 het zogenaamde trappistenbier gebrouwen. De monniken van deze abdij staan aan de oorsprong van dit bier. Zij worden in de volksmond ‘’trappisten’’ genoemd, naar de herkomst van hun orde: het Franse Soligny-La-Trappe. Deze orde kenmerkt zich door soberheid, stilte en de plicht tot liefdadigheid.

De La Trappe Isid’or werd voor het eerst gebrouwen in 2009 ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de brouwerij. De harmonieuze smaak begint fruitig en verschuift naar moutige karamel.

Een heerlijk begin van deze adventskalender!

Untappd:            3,76/5.00

Score BBS:         8,5/10

Dag 2: DAVO Roadtrip

Op de tweede dag van de adventskalender treffen we de Road Trip van de Deventerse brouwerij DAVO aan. Een verrassende tripel die 8,5% alcohol bevat. Het goudgele bier is zoet en avontuurlijk.
Het fruitige karakter die dit bier heeft maakt het toegankelijk maar gevaarlijk doordrinkbaar! Daarom de naam Road Trip waarschijnlijk.

Untappd:            3,59/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 3: Jever Pilsner

Dag 3 van deze adventskalender begint met een Pilsner. De Duitse brouwerij Friesisches Brauhaus zu Jever presenteert een verfrissende Pilsner van 4,9% alcohol. Als we het bier inschenken krijgen we een mooie gouden kleur te zien met een witte schuimkraag. Het bier drinkt soepel weg, is moutig van smaak en licht bitter en ietwat droog in de afdronk.

Untappd:            3,14/5.00

Score BBS:         7,0/10

Dag 4: Brewdog Lost Lager

De Schotse brouwerij Brewdog heeft met de Planet First Lager een bier gebrouwen die helemaal in het teken staat van verduurzaming. Ze doen bij Brewdog een stukje terug aan de natuur bij elk verkocht bier van deze reeks. Dag 4 van de Dare to Drink Different adventskalender is dus een speciale!

Het bier smaakt zeer fris, licht moutig en met een droge afdronk. Qua uiterlijk heeft het bier een licht gouden kleur met een witte schuimkraag. Met zijn 4,5% alcoholpercentage is het een biertje wat lekker door drinkt.

Untappd:            3,33/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 5: Brouwerij de Molen Bommen en Granaten

Op Untappd scoort dit bier in het algemeen vrij hoog. Wij vonden dag 5 daarom erg tegenvallen. Wellicht dat er iets mis was met het flesje bier. Deze Barley wine is koperkleurig van kleur met een crèmekleurige schuimkraag. Qua smaak alcoholisch en helaas weinigzeggend qua smaaktonen.

Untappd:            3,84/5.00

Score BBS:         4,0/10

Dag 6: DAVO Darkness

Dag 6 van deze adventskalender maakt alles van de vorige dag weer goed. De DAVO Darkness is een bijzondere, aangezien dit een hybride biertje is. De bierstijlen stout en dubbel zijn heerlijk samengekomen in dit bier van 7,5% alcohol. Donker van kleur en rijk van smaak. Qua smaak proeven we dan ook goed de gebrande mout, tikkeltje koffie maar ook de zoetheid wat goed past bij een dubbel. Wij vermoeden de toepassing van rozijnen.

Untappd:            3,37/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 7: Weihenstephaner Hefeweissbier

Dag 7 staat in het teken van een Weizen. En wie wil dat nou niet? De Weihenstephaner Hefeweissbier is een zeer populaire Weizen in de bierwereld. Voor het brouwen gebruikt men geen smaakmakers zoals citroenschil of koriander– de frisse zuurheid wordt door de typische, eigen gist namelijk verkregen.

Untappd:            3,79/5.00

Score BBS:         9,0/10

Dag 8: Stone Go to IPA

Wanneer we vakje 8 openmaken treffen we een Amerikaanse grootheid aan. De Go to IPA van Stone Brewing uit de Verenigde Staten, te San Diego (Californië).

Hoppig, fruitig en bitter. De klassieke smaken van een typische Amerikaanse IPA!

Untappd:            3,76/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 9: Cornet Oaked

Dag 9 is echt een toppertje hoor! De Cornet Oaked is een sterk blond bier van ongeveer 8,5% alcohol. Met een lichtgouden kleur en een romige witte schuimkraag is het een bier dat graag opvalt. Het bier krijgt zijn subtiele vanilletoets dankzij de eikenhouten snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd. Dit blonde bier wordt gebrouwen ter ere van Salomon de Maldeghem, een ridder uit de 11e eeuw.

Untappd:            3,62/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 10: Mongozo Pilsner

Bij het openen van vakje 10 komen we de Mongozo Premium Pilsner tegen. De Mongozo Premium Pilsener is een biologische en glutenvrije Pilsner van 5% alcohol. Dit is het eerste bier ter wereld dat gebrouwen is met een drietal unieke kenmerken. Dit zijn namelijk Max Havelaar Fairtrade, glutenvrij maar ook biologisch in een fles. Daarmee werd de Mongozo Premium Pilsner het eerste Fairtrade Pilsner ter wereld. Het bier is te omschrijven als fris, licht bitter maar ook zacht van smaak.

Untappd:            2,86/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 11: Brewdog Punk IPA

De Brewdog Punk IPA staat voor dag 11 van de Dare to Drink Different Adventskalender. Dit bier wordt gebrouwen door de Schotse brouwerij BrewDog te Fraserburgh in de regio Aberdeenshire. De brouwerij werd in april 2007 opgericht door Martin Dickie en James Watt, omdat ze wat anders op de Britse markt wilden brengen dan de industriële lagers en ales. Een heerlijke en verfrissende IPA!

Untappd:            3,72/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 12: Uiltje Brewing Apfelstrudel Doppelbock

Een apfelstrudel vloeibaar maken? Dat kunnen ze zeer goed bij Uiltje Brewing uit Haarlem.
De Afpelstrudel Doppelbock bevat 11% en heeft tonen van vanille, appels en rozijnen. Is dat niet smullen geblazen! Dag 12 sluiten we af met een heerlijk bier die we een 8 geven.

Untappd:            3,64/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 13: Brouwerij De Molen Guur en Kou

Dag 13 staat voor een Scottish Ale van brouwerij De Molen. De Guur en Kou bevat 7,3% alcohol en is rijk van smaak. Met smaken zoals jenever bes en zoethout wortel is het een bijzonder en heerlijk bier. De smaak van dit bier blijft dan ook lekker nahangen op je tong.

Untappd:            3,51/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 14: O’Hara’s Irish Stout Nitro

Op dag 14 wordt de O’Hara’s Nitro Stout uit de adventskalender gehaald. Dit bier is donker van kleur met een stevige en romige crèmekleurige schuimkraag, Het bier bevat 4,3% alcohol en heeft de kenmerkende Ierse stout smaak. De gebrande mout in dit bier is dan ook goed te proeven. Ondanks het gebrande in dit bier, is het een zacht en soepel biertje. Wat een lekkere versie is deze nitro editie!

Untappd:            3,33/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 15: Tripel LeFort

Een tripel op dag 15. Dat klinkt niet verkeerd toch? Met de Le Fort Tripel wordt je als bierliefhebber lekker verwend. Dit is een bekende tripel die vrijwel overal te verkrijgen is. Een mooie gouden kleur met een stevige witte schuimkraag nodigt je uit om dit bier eens te gaan proberen. Het bier is rijk van smaak maar ook lekker doordrinkbaar. Maar daar zit ook meteen het gevaar in. Geniet heerlijk, maar rustig van dit bier!

Untappd:            3,72/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 16: Kerel Says it Ale

Op dag 16 treffen we de Kerel Says it Ale aan van de Belgische brouwerij VBDCK. Dit staat voor Verbeeck-Back-De Cock. Dit is het eerste bier in hun biologische assortiment. Met zijn lichtblonde kleur en licht fruitige smaak, is het een prettig bier om te drinken.

Untappd:            3,21/5.00

Score BBS:         7,0/10

Dag 17: St.Bernardus Abt 12

Op dag 12 treffen we een echte klassieker aan. De St. Bernardus Abt 12 is misschien wel net zo bekend als de wereldberoemde Westvleteren 12.  Deze Belgische Quadrupel behoort tot de absolute wereldtop in de bierwereld en is het paradepaardje van brouwerij ‘’Brouwerij Sint-Bernardus’’. Het bier wordt gebrouwen volgens origineel recept uit 1946 en laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak. Dit bier heeft een hoog alcoholpercentage van ongeveer 10,5%.

Untappd:            4,01/5.00

Score BBS:         9,0/10

Dag 18: Omer Blond

Op dag 18 treffen we de Omer Blond aan. Het is een smaakvol plaatje om te zien; een mooi goudgeel bier met een stevige witte schuimkraag. Dit Belgische bier is gebrouwen met drie verschillende hopsoorten, uit drie landen: Slovenië, Tsjechië en Duitsland.

Untappd:            3,60/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 19: Brewdog Layer Cake

Met de Brewdog Layercake wordt er geproost op dag 19 van deze adventskalender. Een Marshmallow Chocolate Stout staat je uitnodigend op te wachten. Dit bier is donker van kleur en heeft een romige mokkakleurige schuimkraag. Hoe meer je proeft van dit bier, hoe meer de smaak zich ontwikkeld.

Untappd:            3,66/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 20: Weihenstephaner Hefe Dunkel

Op dag 20 treffen we de Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel aan. Dit bier van 5,3% alcohol heeft een amber tot bruinige kleur met een romige schuimkraag. Het bier combineert de fruitige zoetheid van een Weizen met de tonen van geroosterde mout en karamel. Een heerlijk bier om eens lekker voor te gaan zitten.

Untappd:            3,76/5.00

Score BBS:         7,5/10

Dag 21: Saison Dupont

Op dag 21 treffen we een Saison aan. De Saison Dupont is een Belgisch bier van hoge gisting en één van de oudste Saison bieren ter wereld. Met een alcoholpercentage van ongeveer 6,5% is het een fijn en dorstlessend bier. De kleur is blond tot koper, het bier heeft subtiele hoparoma’s en een aangename droge bitterheid.

Untappd:            3,70/5.00

Score BBS:         8,5/10

Dag 22: Rodenbach Grand Cru

Van dag 22 van de Dare to Drink Different Adventskalender worden we erg blij van. De Rodenbach Grand Cru wordt gekenmerkt als een Vlaams rood bier. Dit bier heeft gemiddeld veel langer in de eikenhouten vaten van de Roeselaarse bierkathedraal gelegen dan menig ander bier.

De Rodenbach Grand Cru bestaat uit 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eikenhout gerijpt bier.
Het resultaat is een complex bier van 6% alcohol. Deze bierspecialiteit is er echt eentje voor de fijnproevers.

Hou jij naast bier ook van wijn? Dan is dit bier dan ook zeker een aanrader!

Untappd:            3,66/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 23: Cornet Oaked Smoked

De Cornet Oaked troffen we al eerder aan in deze adventskalender. De Cornet Smoked is de overtreffende trap van dit bier op dag 23. In dit bier proef je de kenmerkende Cornet smaak met een smoky karakter. De smoky taste is niet overheersend in het bier zodat het heerlijk wegdrinkt. Dit is goed bedacht door de brouwers zeg!

Untappd:            3,38/5.00

Score BBS:         8,0/10

Dag 24: Uiltje Brewing F*ck de kerstboom staat in de fik

Het einde is in zicht. Met de Uiltje F*ck de kerstboom staat in de fik wordt het laatste bier van de Dare to Drink Differerend Adventskalender geopend. Dit bier van 10% alcohol is donker van kleur en heeft een mokkakleurige schuimkraag. Het bier heeft een gebrande smaak en de toegepaste sinaasappel is goed te proeven. Daarnaast heeft het bier tonen van gebrande mout en koffie. De naam is leuk bedacht door de brouwers en een verrassende afsluiter van deze smaakvolle adventskalender.

Untappd:            3,58/5.00

Score BBS:         8,0/10

Wil jij ook zo'n smaakvol bierpakket? Bestel hem hieronder!

Recent Posts