Brouwersnös Bok op de Haverkist


De Bok Op De Haverkist is een Bockbier van ongeveer 6,4% alcohol en die wordt gebrouwen door brouwerij Brouwrsnös te Groenlo. Het is een rijk en smaakvol bier waarbij er een vleugje karamel te bespeuren valt en kenmerkende moutige tonen. De finishing toch zit hem in het vleugje sinaasappel wat is toegevoegd om het bockbier een stukje frisheid te geven. In het bier nemen we ook haver weer, wat weer slaat op de naam van het bier! Heel logisch!

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,46/5.00

Laten we de brouwerij eens onder de loep gaan nemen.

Brouwersnös is een bierbrouwerij opgericht in 2018 en gevestigd in Groenlo. Na het vertrek van de Grolsch brouwerij in 2004 heeft de brouwerij zijn intrek genomen in het voormalig pand (Villa Adriana) van Grolsch.  De brouwerij staat dus op een locatie die een rijke geschiedenis kent.

De naam Brouwersnös betekent in het Achterhoeks een ‘’brouwersnest’’. De verwijzing naar deze naam komt vooral door de terugkomst van de neven Frans en Andries Groen. De familie Groen was namelijk verantwoordelijk en eigenaar van het bedrijf Grolsch. Zo keren de roots van Grolsch weer terug naar Groenlo. Villa Adriana is het kantoor geworden van Brouwersnös en dient tevens als proeflokaal. De brouwruimte bevindt zich achter de villa en ook op het terrein bevindt zich een prachtige tuin waar men kan genieten van het bier van Brouwersnös op het terras en de Achterhoekse natuur en rust.

De Brouwersnos Bok Op De Haverkist bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Haver
 • Druivensuiker
 • Sinaasappel
 • Hop
 • Gist

Smaak en kleur

 • Rijke smaak
 • Amberachtige kleur
 • Crème achtige schuimkraag
 • Tonen van sinaasappel en karamel
 • Zachte afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Brouwersnos Bok Op De Haverkist wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 10 ℃ en dit bier te schenken in een bolvormig of tulpvormig glas. De Brouwersnos Bok Op De Haverkist is een uitstekende keuze als begeleider van stoofpotjes, gekruide gerechten of vette vis.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

10 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

20 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Brouwersnös Bok Op De Haverkist krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Haver is één van de oudste ingredienten van bier. En dat is ook goed te proeven bij deze Bok op de Haverkist van brouwerij Brouwersnös. Bij de 1e slok proeven we dan ook een rijk Bockbier met een zeer uitgebreid smaakpalet. Het bier heeft een vleugje karamel, is soepel en rond en door de toevoeging van sinaasappel heeft het een aangename frisheid. De afdronk is zacht, maar is ook een licht pepertje in verstopt.

Bij het inschenken van dit Bockbier zien we een mooie donker amberachtige kleur met een stevige crème kleurige schuimkraag. Het design van het bier past helemaal bij de omschrijving van het bier en de fles is een kunstwerk opzicht. Het papieretiket zorgt ervoor dat het bier luxe uitstraalt waarbij de ambacht van het brouwen ervan af spat.

Spring snel op de Bok met deze Bok op de Haverkist!

Recent Posts