Brouwerij Noordt – Noordtsingle


De Noordtsingle van de Rotterdamse brouwerij Noordt is een Amerikaans Tarwebier van ongeveer 4,5% alcohol. Het recept van dit bier lijkt op de klassieke Duitse Weizen, maar het verschil zit hem juist in de gist en het gebruik van de hop in het bier.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,32/5.00

Brouwerij Noordt is in Rotterdam in het jaar 2014 opgericht. De plannen voor een eigen brouwerij begonnen al toen de oprichter ideeën had opgedaan na een bezoek aan een Amerikaanse brouwerij in New York. In het jaar 2010 ging de oprichter op zoek naar een geschikt pand. Dit werd uiteindelijk een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam Noordt. Vandaar dat de naam voor de brouwerij al snel was ontstaan.

Sinds juli 2015 worden op deze locatie ambachtelijke Rotterdamse speciaalbieren gebrouwen. De meesterbrouwer Peter Rouwen is van met af aan hét gezicht van de brouwerij. De Rotterdamse Brouwerij Noordt heeft een breed assortiment aan verschillende bieren.

Bij Brouwerij Noordt staan de vier basisingrediënten erg centraal. Een experiment wordt echter door de brouwerij dan ook niet geschuwd. Zo produceerde Brouwerij Noordt al 39 verschillende bieren! Op het adres van de brouwerij kun je terecht voor een rondleiding door de brouwerij. Ook beschikken zij over een eigen taproom waar je de diverse bieren van de brouwerij kunt proeven.

De Noordtsingle bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Lichtgele en troebele kleur
  • Witte schuimkraag
  • Moutige aroma’s
  • Lichte bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Noordtsingle wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Noordtsingle is een uitstekende keuze als begeleider van salades, visgerechten of hartige desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Noordtsingle van brouwerij Noordt krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

De Noordtsingle is een Amerikaans tarwe bier van ongeveer 4,5% alcohol. Doordat het een vrij laag alcoholpercentage heeft voor een tarwe bier, is het bier goed doordrinkbaar.

Bij de 1e slok proeven we granige en moutige smaken die goed in balans met elkaar zijn. Ook is er een fruitachtige aroma’s te bespeuren die het bier een fris karakter geeft. Als we het bier inschenken zien we een lichtgelige kleur die er wat mistig uitziet met een witte schuimkraag. De smaak blijft prettig hangen in de afdronk, waarbij de graansmaak uiteindelijk weer naar voren komt.

De fles en het design van het bier is opvallend, daarmee ben je ook gelijk nieuwsgierig naar de inhoud.

Recent Posts