Brouwerij Engelbertus – Keetje Tripel


De Keetje Tripel van Brouwerij Engelbertus uit Son en Breugel (Noord-Brabant) is te omschrijven als een opvallende Tripel van 9%.  Een tripel met een mooie gouden, ietwat amberachtige kleur, romige schuimkraag en fruitige tonen.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            3,65/5.00

Brouwerij Engelbertus is in het jaar 2017 opgericht door een drietal thuisbrouwers en bierfanaten. Het thuisbrouwen sloeg om in een heuse ambachtelijke microbrouwerij.
Bij Engelbertus hebben de brouwers dan ook eigenlijk maar een ding voor ogen. Gewoon kneiter lekkere bieren brouwen als een malle. Zij streven er niet naar om de beste te zijn, want genieten is geen competitie en over smaak valt toch al niet te twisten. Het gaat brouwerij Engelbertus gewoon om het prachtige proces van het brouwen van kwaliteitsbier. Van het idee voor een recept en het uitzoeken van de juiste ingrediënten, tot het zwoegen in de brouwerij om precies dat ultieme eindresultaat te bereiken. Keer op keer dagen de brouwers van Engelbertus zich uit om tot steeds betere bieren te komen. De kleur, de geur, de smaak, de schuimkraag alles moet kloppen en daar zit de uitdaging.

De brouwerij van Engelbertus worden gelukkig van het brouwen van eigenzinnige bieren waar hop altijd de boventoon voert. Want hop, daar zijn ze dol op. Zorgvuldig kiezen ze bij brouwerij Engelbertus de juiste hopsoorten uit vanuit alle uithoeken van de wereld. Niet alleen om hun bieren een stevig bitter karakter mee te geven, maar ook om te dry-hoppen om dat karakter nog eens kracht bij te zitten via de geur.

 Zolang de brouwers een lach op ieders gezicht kunnen brengen brouwen zij door tot het ‘bittere end’! Proost.

De Brouwerij Engelbertus Keetje Tripel bevat de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Goud en amberkleurig
  • Witte schuimkraag
  • Aroma’s van citrus en fruit
  • Hoppige smaken
  • Zachte nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Brouwerij Engelbertus Keetje Tripel wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 10 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas of Teku glas. De Keetje Tripel is een uitstekende begeleider van frisse salades, gefrituurde gerechten of barbecue gerechten. Serveer dit biertje bij een zonnig moment en het is genieten geblazen.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

Bij mooi weer wil je vaak iets verkoelends en lekkers. Iets fris, fruitigs, boordevol smaak en een mooie aanblik natuurlijk! Met deze Keetje Tripel komt dat helemaal goed.

Dit bier wordt dus gebrouwen door Brouwerij Engelbertus uit Son en Breugel. Een fijne Tripel van 9% alcohol met fruitige smaken die aan de gisten te danken is. De naam van dit bier is gebaseerd op een Nederlandse film over een jongedame die door bepaalde gebeurtenissen in haar leven, omtoverde tot een speelse dame van vertier. Verder heeft dit bier hier niks mee te maken, maar tippel ruimt immers op Tripel!

Het design en de smaakt trekt in ieder geval onze aandacht!

Cheers met deze lekkere Keetje Tripel!

Recent Posts