Brouwerij de Snor – Snor Witje


De Snor Witje van Brouwerij de Snor uit Velp is een fris witbiertje van 6,6% alcohol. Dit witbier is speciaal gehopt met Manderina Bavaria hop. Deze hop zorgt voor een heerlijke en subtiele mandarijnensmaak in het bier.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            3,44/5.00

Net als vele andere brouwers, begon in 2015 brouwer Gert Stoer met het hobbybrouwen van bier. In het souterrain van zijn huis in Arnhem experimenteerde Gert met het brouwen van speciaal bier. De Gele Snor was het eerste biertje die Gert een naam gaf. Een pittig sterk blond biertje van 7,2% alcohol. De naam van de brouwerij is bedacht op een vakantie in Santorini. De plaatselijke brouwerij had een pakkend logo waardoor Gert de inspiratie kreeg om zijn brouwerij ‘De Snor’ te gaan noemen.

Vanaf het jaar 2018 begon Brouwerij de Snor commercieel te gaan brouwen. Om op grootschalige basis te kunnen brouwen, huurden ze ketels bij Brouwerij Huttenkloas uit Albergen. In september 2018 werd de eerste 1000 liter Gel Snor gebrouwen. En zo volgde er nog meer verschillende bieren.

Eind 2022 zijn de plannen van Brouwerij de Snor om een echte brouwerij met proeflokaal operationeel te hebben in een voormalig garagepand in Velp.

Brouwerij de Snor – Snor Witje bevat de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse maar ook volle smaak
  • Tonen van mandarijn
  • Droge afdronk
  • Licht oranjeachtige kleur
  • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Brouwerij De Snor – Snor Witje wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Snor Witje is een uitstekende begeleider bij gerechten zoals borrelplankjes, gefrituurde gerechten of bij visgerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

20 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Brouwerij De Snor – Snor Witje krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

De Snor Witje van Brouwerij de Snor is een heerlijk en fris witbiertje van 6,6% alcohol. Dit witbier is speciaal gehopt met Manderina Bavaria hop. Deze hop zorgt voor een heerlijke en subtiele mandarijnensmaak in het bier. Gezien de frisheid in dit bier is het een makkelijk en lekker doordrinkbaar biertje.

Als we dit bier inschenken zien we een lichtoranjeachtige kleu. De witte schuimkraag is lekker romig en fris. Bij de 1e slok proef je dan ook meteen de frisheid en fruitigheid zoals mandarijn.

Het design van het bier is leuk bedacht.

Cheers!

Recent Posts