Brouwerij de Kneiter – Paasei Bock


De Brouwerij de Kneiter Paasei Bock is een fris en smaakvol lentebock bier. Het bier is te omschrijven als een zacht en romige chocolade lentebock van 8% alcohol. Vol van smaak en prima als vervanger van het traditionele paasei.

Score BBS:         7,0/10

Untappd:            3,49/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door Brouwerij de Kneiter uit Tilburg en is een jonge brouwerij in opkomst. In de corona periode ontstond het idee om een nieuwe hobby uit te proberen: bier brouwen! Vrienden Stijn en Luuk konden tijdens de corona periode de geliefde bierfestivals niet meer bezoeken en probeerden op deze manier wat nieuws. Zo gezegd zo gedaan en na een paar brouwexperimenten  werd Patrick ook enthousiast en toegevoegd aan het team. Het ontstaan van Brouwer de Kneiter was hierdoor een feit!

Eind eind 2020 zaten de eerste 2 brouwsels bij Reuz in Moergestel en Holevoort in Bakel in de tank, en in begin 2021 konden de eerste bieren van Brouwerij de Kneiter uitgeleverd worden. Nederland is weer een ambacht brouwerij rijker!

De brouwers van Brouwerij de Kneiter richten zich vooral op de wat zwaardere en bijzondere bieren. Tot op de dag van vandaag  is alles wat er gebrouwen is boven de 7.5% alcohol is er herhaaldelijk met rook en turfmout gewerkt.  De eerste Barrel Aged bier projecten zijn dan ook in de maak.

De Brouwerij de Kneiter Paasei Bock bevat de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Roggemout
  • Hop
  • Cacaonibs
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse en volle smaak
  • Licht bitter
  • Koperkleurig bier
  • Crèmekleurige schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Brouwerij de Kneiter Paasei Bock wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 12 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig of Teku glas. De Paasei Bock is een uitstekende begeleider bij gerechten zoals hartige gerechten, desserts of als vervanger van een chocolade ei.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

45 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Brouwerij de Kneiter Paasei Bock krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 70 punten.

De Paasei Bock is een fris en smaakvol lentebock bier. Het bier is te omschrijven als een zacht en romige chocolade lentebock van 8% alcohol.

Als we dit bier inschenken zien we een koperkleurig bier met een stevige crèmekleurige schuimkraag. In de geur nemen we de mout goed waar en bij de 1e slok proeven we een fris maar rijk bier. Ondanks dat er cacaonibs in het bier zijn verwerkt, proefden wij in eerste instantie dit helaas niet sterk terug in het bier. Na een paar goede slokken achter elkaar kwam de chocolade toch licht om de hoek hoeken.

Het design van het bier is grappig bedacht en past helemaal bij Pasen.

Cheers!

Recent Posts