Brothers In Law Australian Pale Ale


De Brothers in Law Australian Pale Ale is een bovengistend bier met een frisse en kruidige smaak. Met een typische moutachtige smaak en tropische aroma’s is het een heerlijke dorstlesser voor in de zomerdag.  Dit bier bevat een alcoholpercentage van ongeveer 5% en kent het een gebalanceerde hopsmaak en een aangenaam bittertje in de afdronk.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            3,43/5.00

Deze Pale Ale wordt gemaakt door de Brouwerij Brothers In Law Brewing . die wordt gerund door de zwagers Tim, Tim en Felix. Met de nodige brouwkennis in de gelederen, de vele proefsessies en het eindeloze fantaseren om ooit voor zichzelf te brouwen, besloten de zwagers om de daad bij het woord te voegen.

De brouwers houden van experimenteren met nieuwe en oude stijlen en ingrediënten. ‘Tradition meets revolution’ zoals zij het zelf noemen.

De Australian Pale Ale bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Lichtgouden amberachtige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Vleugjes van tropisch fruit
  • Moutige smaak
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Brothers in Law Australian Pale Ale wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas of een langvormig glas. De Brothers in Law Australian Pale Ale is een uitstekende begeleider van vleesgerechten, pittige en belegen kazen en desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Brothers in Law Australian Pale Ale krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

Bij de 1e slok van de Australian Pale Ale proeven we een heerlijke fris bier met een moutige smaak. Het smaakpalet is erg divers, aangezien het ook doet denken aan een IPA. De Pale Ale heeft een mooie lichtgouden amberachtige kleur met een smaakvolle en tintelende witte schuimkraag.  Aroma’s van tropisch fruit maken dit bier helemaal af. De afdronk is licht en bitter, maar dat maakt het tot een lekker geheel.

Het design van het bier is leuk bedacht en pas prima bij deze tijd van de opkomende bierbrouwers. De naam van het bier doet erg Australisch klinken, maar dit is ook het eerste bier wat we proeven waarbij gebruik is gemaakt van Australische hoppen.

Recent Posts