Bronckhorster IJsselbock


De IJsselbock van de Bronckhorster Brewing Company is een vol en rijk Bockbier met een alcoholpercentage van 7%. Dit bockbier werd oorspronkelijk als bovengistend gebrouwen. Sinds het jaar 2016 is de receptuur aangepast en is het een ondergistend bockbier geworden.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            3,48/5.00

De IJsselbock is vernoemd naar de Overijsselse rivier de IJssel die op een steenworp afstand van de Bronckhorster brouwerij in Rha ligt. De IJsselbock werd meerdere keren zowel nationaal als internationaal onderscheiden. Zo haalde het de laatste jaren zilver en goud tijdens de verkiezing van Lekkerste Bockbier van Nederland.

Deze onafhankelijke craft bierbrouwerij brouwt bieren die tientallen prijzen hebben gewonnen tijdens wedstrijden over de gehele wereld. Het grote brein achter deze brouwerij is Brouwmeester Steve Gammage. Zowel klassieke bieren gebrouwen als innovatieve brouwsels komen uit de ketels van de Bronckhorster Brewing Company. Wereldberoemd is deze brouwerij ook vanwege het Barrel Aged-programma.

De Bronckhorster Brewing Company IJsselbock is bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gebrande mouten
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Donker van kleur
  • Witte en romige schuimkraag
  • Zoete en moutige aroma’s
  • Complexe kruidigheid

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Bronckhorster Brewing Company IJsselbock wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur van 9 ℃ en dit bier te schenken in bolvormig of tulpvormig glas. De IJsselbock is een uitstekende keuze als begeleider van gekruide gerechten, vleesgerechten en diverse kazen.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Bronckhorster Brewing Company IJsselbock krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

Bij het nemen van de 1e slok valt ons meteen een rijke en volle smaak op. Het is opvallend dat er in deze IJsselbock geen karamel en extra suikers zijn toegevoegd in het brouwproces. Ondanks dat er geen extra smaaktoevoegingen zijn gedaan, bevat deze herfstbok smaken van moutige karamel, een klein beetje fruit en een aangename kruidigheid. In de afdronk is dan ook een lichte bitterheid te proeven die lang en fijn blijft hangen.

In de neus ruiken we zoete, moutige en soms wat rokerige aroma’s. Het bier zelf heeft een donkere en kastanje bruine kleur met een romige witte schuimkraag. Het design van het bier doet klassiek aan en helemaal in de Bronckhorster huisstijl.

Recent Posts