BRLO Helles


De BRLO Helles is een interpretatie van een echte Duitse bierklassieker. Met liefde gebrouwen en alleen de beste Duitse hop, prikkelt deze Lager je smaakpapillen met een heerlijk pittig aroma. Deze lager heeft een gouden kleur, mooie witte schuimkraag en bevat 5% alcohol.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,28/5.00

BRLO is een brouwerij uit Berlijn (Duitsland) en opgericht in 2014 door een tweetal vrienden. Door een toevallig gesprek in de zomer van 2014, beseften universiteitsvrienden Katharina en Christian dat ze beiden interesse in ambachtelijk bier deelden. Zij – net uit Australië gekomen en hij – op zoek naar een hobby. Een paar weken later ontmoetten ze brouwmeester Michael en het was liefde … of moeten we zeggen ” brouwliefde ” op het eerste gezicht.

Deze drie kozen voor de vreemdst mogelijke naam: “BRLO” – de oud-Slavische oorsprong van de naam Berlijn, wat gek genoeg “moerasland” betekende. In september begon de brouwdroom werkelijkheid te worden. Met geleend brouwapparatuur konden ze hun creatieve ideeën  uitproberen en dit om te zetten naar verschillende bieren. Zo ontstond het eerste bier, de BRLO Pale Ale. Niet veel later volgde de BRLO Helles.  

In 2015 werd de start gegeven voor het bouwen van een brouwerij in de wijk Kreuzberg. In de schaduw van twee U-Bahn stations en een grote stedelijke buitenruime, werd de brouwerij van BRLO gerealiseerd.

Sinds de dag van vandaag staat BRLO bekend om typische Duitse craftbieren, waarbij met een schuin oog de Duitse brouwtraditie in stand wordt gehouden. Met het telen van eigen hop zorgen ze voor een brouwdimensie die helemaal in hun straatje past.

De BRLO Helles bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Gouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Tonen van hop en citrus
  • Licht bitter afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de BRLO Helles wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 7 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De BRLO Helles is een uitstekende keuze als begeleider van vleesgerechten of pittige salades.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

10 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De BRLO Helles krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Bij het inschenken van deze Lager krijgen we een mooi gouden kleur te zien, die ietwat mistig eruit ziet en waarbij een mooie stevige witte schuimkraag achterblijft. Bij de 1e slok proeven we een verfrissende smaak, een redelijk koolzuurgehalte en een aangename hop smaak die niet al te veel overheerst. De afdronk is licht bitter en ook zijn er citrus tonen met een licht pepertje te bespeuren.

Het design van het bier past helemaal bij deze craft brouwerij uit Berlijn. Eenvoud, industrieel en een knipoog naar het verleden.

Recent Posts