Brixton Atlantic A.P.A


De Brixton Atlantic A.P.A is een avontuurlijke American Pale Ale van ongeveer 5,4% alcohol. Het bier laat zich kenmerken met gedurfde aroma’s. Een stortvloed van hop aroma na het koken laat de hop heerlijk overheersen in dit bier. Deze American Pale Ale barst verder van de citrus en tropisch fruit.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,60/5.00

De brouwer van de Atlantic A.P.A. is de Engelse brouwerij Brixton en ontstond in 2013 onder een oude spoorbrug in de gelijknamige buurt in Zuid-Londen. Een groep vrienden wilden hun buurt op de kaart zetten met behulp van een uitgebreid smaakpalet van heerlijke bieren. De vier kwamen elkaar toevallig tegen in de kroeg en hun liefde voor speciaalbier en voor Brixton bracht hen samen. De Brixton Brewery was geboren.

De Brixton bieren vallen voornamelijk op door hun etiketten en avontuurlijke namen. De inspiratie hiervoor zijn bezienswaardigheden uit de eigen buurt. Een echte volksbrouwerij dus!

De Brixton Atlantic A.P.A. bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Lichtgouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Aroma’s van citrus en tropisch fruit
  • Bittere nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Brixton Atlantic A.P.A wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas. De Brixton Atlantic A.P.A  is een uitstekende keuze als begeleider van diverse salades, kip en gevogelte of visgerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Brixton Atlantic A.P.A  krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Brixton Atlantic A.P.A is een typische American Pale Ale. Een licht gekleurd bier met diverse Amerikaanse hopsoorten en tropische (fruit)aroma’s.

Bij het inschenken zien we een heldere lichtgouden maar ook ietwat groenige kleur te zien. De witte schuimkraag blijft stevig op z’n plek. Bij het ruiken aan het bier valt ons meteen de hoppige geuren op maar ook de diverse fruitaroma’s. Wat we bij dit bier ruiken komt ook vrijwel direct terug in de smaak. De 1e slok is dan ook erg verfrissend en de smaak tintelend lekker alle kanten op. De afdronk is licht bitter, maar erg aangenaam.

Deze Atlantic A.P.A. is een heerlijk doordrinkbaar die voor alle seizoenen geschikt is. Tip: serveer dit bier bij je vrijdagmiddag borrel. Beter kan het weekend niet beginnen!

Recent Posts