Brewheart – The Very Best of Canny Rogers


De Duitse brouwerij BrewHeart heeft met een nieuwe Double Dry Hopped IPA een ode gebracht aan country legende Kenny Rogers. The Very Best of Canny Rogers heeft een alcoholpercentage van 7,1% en wordt gebrouwen met de hoppen Amarillo, Azzacca, El Dorado en Simcoe.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            4,03/5.00

BrewHeart is een relatie jonge microbrouwerij uit het dorp Otterfing in Beieren (Duitsland) en is opgericht door twee brouwers.  Zoals veel craftbeer brouwers in de VS, hebben de twee brouwers van BrewHeart een vrij standaard ‘carrière pad voor ambachtelijk bier’. Na een lange tijd zelf in de bierwereld gewerkt te hebben bij grote internationale bedrijven was het tijd voor wat nieuws.

Van thuisbrouwen tot zigeunerbrouwen, van het brouwen voor vrienden en familie in kleine batches tot het betreden van de professionele bierwereld. Eind 2018 werd het idee eerst een plan en daarna een project. Bij BrewHeart zijn ze erin geslaagd die stap te maken. Momenteel verkopen zij binnen Duitsland en exporteren ze hun bieren internationaal naar ongeveer 16 verschillende landen ter wereld.

De brouwers financieren de brouwerij volledig uit eigen middelen, hebben geen sponsors of investeerders en geloven in het succes van onafhankelijke brouwers, fabrikanten en merken.

Het doel van BrewHeart is dan ook om onafhankelijk te blijven, geweldige bieren te brouwen en zichzelf tot het uiterste (en daarbuiten) te blijven verleggen. Ze plannen een gezonde mix van nieuwe bier releases en brengen hun meest favoriete bieren regelmatig opnieuw uit.

De brouwerij wil zoveel mogelijk mensen inspireren met hun moderne bieren en die vervolgens weer te introduceren bij een grote publiek. Dat betekent: hoge productkwaliteit en eerlijkheid, waar beide brouwers voor staan. Ze spelen graag met woordspelingen bij het bedenken van namen voor hun bieren en richten zich op creatieve marketing in een modern jasje.

De BrewHeart The Very Best of Canny Rogers kent o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Havermout
 • 4 verschillende hopsoorten
 • Gist

Smaak en kleur

 • Frisse smaak
 • Licht gele en troebele kleur
 • Witte schuimkraag
 • Tonen van hop en citrus goed aanwezig in de smaak
 • Licht bitter maar zacht in de afdronk

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de BrewHeart The Very Best of Canny Rogers  wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas.
Dit bier s een uitstekende begeleider van onder meer salades, kruidige gerechten of zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

20 punten

Totaal

60 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

 

 

Totale score (max 100)
0

De BrewHeart The Very Best of Canny Rogers krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 85 punten.

Dit bier is een Double Dryhopped IPA  met een  alcoholgehalte van ongeveer 7,1% . Dit bier wordt gebrouwen met maar liefst vier verschillende hopsoorten en dat is goed te proeven ook!

Bij het inschenken van deze frisse IPA krijgen we een lichtgele en troebele kleur te zien met een smaakvolle en stevige witte schuimkraag.  Het uiterlijk van het bier op het blik valt goed op en je wordt met name getriggerd door de naam van het bier. Bij de 1e slok worden we overspoeld door een heerlijke combinaties van de vier verschillende hoppen en speelt de citrus ook een belangrijke rol in het evenwicht waardoor het bier perfect in balans is. De afdronk is bitter maar zacht.

Recent Posts