BrewHeart Haze Jones


De Haze Jones van de Duitse brouwerij BrewHeart is een Double New England IPA van ongeveer 8,2% en is gebrouwen met verschillende soorten hoppen. Deze hoppen zijn de Talus, Citra BBC, Mosaic BBC, Citra CRYO, and Mosaic CRYO. Dat hopt gegarandeerd lekker!

Score BBS:        9,0/10

Untappd:            4,08/5.00

BrewHeart is een relatie jonge microbrouwerij uit het dorp Otterfing in Beieren (Duitsland) en is opgericht door twee brouwers.  Zoals veel craftbeer brouwers in de VS, hebben de twee brouwers van BrewHeart een vrij standaard ‘carrière pad voor ambachtelijk bier’. Na een lange tijd in de bierwereld  gewerkt te hebben bij grote internationale bedrijven, was het tijd voor wat nieuws.

Van thuisbrouwen tot zigeunerbrouwen, van het brouwen voor vrienden en familie in kleine batches tot het betreden van de professionele bierwereld. Eind 2018 werd het idee eerst een plan en daarna een project. Bij BrewHeart zijn ze erin geslaagd die stap te maken. Momenteel verkopen zij binnen Duitsland en exporteren ze hun bieren internationaal naar ongeveer 16 verschillende landen ter wereld.

De brouwers financieren de brouwerij volledig uit eigen middelen, hebben geen sponsors of investeerders en geloven in het succes van onafhankelijke brouwers, fabrikanten en merken.

Het doel van BrewHeart is dan ook om onafhankelijk te blijven, geweldige bieren te brouwen en zichzelf tot het uiterste (en daarbuiten) te blijven verleggen. Ze plannen een gezonde mix van nieuwe bier releases en brengen hun meest favoriete bieren regelmatig opnieuw uit.

De brouwerij wil zoveel mogelijk mensen inspireren met hun moderne bieren en die vervolgens weer te introduceren bij een grote publiek. Dat betekent: hoge productkwaliteit en eerlijkheid, waar beide brouwers voor staan. Ze spelen graag met woordspelingen bij het bedenken van namen voor hun bieren en richten zich op creatieve marketing in een modern jasje.

De BrewHeart Haze Jones  kent o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Havermout
 • 5 verschillende hopsoorten
 • Gist

Smaak en kleur

 • Verfrissende smaak
 • Licht gouden en troebele kleur
 • Witte schuimkraag
 • Tonen van hop en citrus goed aanwezig in de smaak
 • Licht kruidig en bitter in de afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de BrewHeart Haze Jones wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of een IPA glas. De BrewHeart Haze Jones is een uitstekende begeleider van onder meer salades, kruidige gerechten of zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

65 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier       

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De BrewHeart Haze Jones krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 90 punten.

De Haze Jones is een Double Dryhopped Hazy Session IPA  met een hoog alcoholgehalte van ongeveer 8,2% . Dit bier wordt gebrouwen met maar liefst vijf verschillende hopsoorten en dat is goed te proeven ook!

Bij het inschenken van deze rijke IPA krijgen we een lichtgouden en troebele kleur te zien met een smaakvolle en stevige witte schuimkraag.  Het uiterlijk van het bier op het blik valt goed op en geeft dit bier een moderne en creatieve look. Bij de 1e slok worden we overspoeld door een heerlijke combinaties van de vijf verschillende hoppen en speelt de citrus ook een belangrijke rol in het evenwicht waardoor het perfect in balans is. De afdronk is bitter maar ook ietwat kruidig. De smaak van het bier blijft langen en bij elke slok krijg je een rijk gevoel.

Dit bier heeft ons zeer positief verrast. Mocht je dit bier op de kaart of in de schappen zien staan, twijfel dan niet!

Recent Posts