Brewer’s Playtime – The Side I’ll Never Show


The Side I’ll Never Show is een Session IPA van de Deense brouwerij Amager Bryghus.
Bij deze ‘Playground, waar ze grenzen verleggen en nieuwe en opwindende recepten testen, hebben ze een heerlijke dryhopped wazige IPA gebrouwen met Columbus, Cashmere, HBC 431 en Mosaic hop. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 5% en is goed doordrinkbaar.

Score BBS:      8,0/10

Untappd:            3,65/5.00

Amager Bryghus is een Deense microbrouwerij uit de plaats Amager. De brouwerij werd in 2007 opgericht door de twee vrienden Morten Valentin Lundsbak en Jacob Storm in een oud pakhuis dat voorheen eigendom was van de Scientology Kerk. Het eerste bier dat hoge ogen gooide, was een Imperial Stout genaamd Hr. Frederiksen. Het was een bierte ter ere van een vriend van de eigenaren, Peter Frederiksen, die hen een jaar lang hielp bij het opzetten van de brouwerij.

Vanwege het succes van Hr. Frederiksen, werkten ze samen met Shelton Brothers, en begonnen ze naar Amerika te exporteren.  In 2013 werd een van hun labels voor hun bier Lust gecensureerd door de Zweedse staatsalcoholautoriteit (Systembolaget), vanwege de afbeelding van een topless vrouw. Dit werd door Systembolaget als onaanvaardbaar beschouwd vanwege het feit dat “seksueel succes niet geassocieerd kan worden met het drinken van bier.

In 2017 verhuisde Amager Bryghus naar een groter pand aan de Kirstinehøj 38B in Kastrup, gelegen naast de luchthaven van Kopenhagen.

De ambitie van Amager Bryghus is om alle bierliefhebbers een goede ervaring te bezorgen – elke keer weer. Daarom gebruiken zij alleen voortreffelijke ingrediënten tijdens het brouwen – en doen ze geen experimenten met kunstmatige hulpmiddelen om de processen gaandeweg te helpen.

Op naar de inhoud van de The Side I’ll Never Show!

De Amager Bryghus Side I’ll Never Show bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Roggemout
  • Havermout
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Goudmistige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Smaken van diverse hoppen, fruitig
  • Zachte afdronk met een lichte bitterheid

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Amager Bryghus Side I’ll Never Show wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. De Side I’ll Never Show is een uitstekende begeleider van onder meer kruidige gerechten, visgerechten of een lekker en goed gevuld borrelplankje.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Amager Bryghus Side I’ll Never Show krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Dit Deense bier is een zeer welkome Session IPA van 5% alcohol. Door het gebruik van verschillende hoppen heeft dit bier een heerlijke inhoud. Met tonen van (tropisch) fruit erin is het een zeer fris bier geworden. De afdronk in het bier is zacht maar ook licht bitter.

Bij het inschenken van deze IPA zien we een goudmistige kleur met daarboven op een stevige witte schuimkraag. Het design van het bier is een waar plaatje om naar te kijken. Met een fantasie rijk verhaal achterop het etiket wordt het bier aan de drinker gepresenteerd.

Zoals de brouwer beschrijft: we nemen bier serieus, maar onszelf wat minder! Geniet!

Recent Posts