BrewDog Punk AF


Tijd voor een alcoholvrije IPA! De BrewDog Punk AF is een alcoholarm bier van 0,5%. Deze IPA zit boordevol smaak en hop maar geen alcohol. Met een smaakpalet van sappig tropisch fruit wat vermengt is met gras en dennen achtige vleugjes. Dit bier heeft een volle smaak en lekker Punk!

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            2,94/5.00

De Brewdog Punk AF wordt gebrouwen door de Schotse brouwerij BrewDog te Fraserburgh in de regio Aberdeenshire. De brouwerij werd in april 2007 opgericht door Martin Dickie en James Watt, omdat ze wat anders op de Britse markt wilden brengen dan de industriële lagers en ales. Een van hun eerste bieren was Paradox (gerijpt op eikenhouten whiskyvaten), dat in een drietal versies op de markt gebracht kwam. Er werd dat jaar 1050 hectoliter Craft Beer gebrouwen en volledig met de hand gebotteld. In 2008 werd een bottelmachine geïnstalleerd en breidde de brouwerij uit naar 9 werknemers. Hun zwaarste bier toen (een Imperial stout van 18,2%) Tokyo haalde meteen het nieuws toen een motie gestemd werd in het Schots parlement in een poging het bier te verbieden.

Er werd geëxporteerd naar Zweden, Japan en de Verenigde Staten en met een jaarcapaciteit van 4050 hectoliter werd de brouwerij meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van Schotland. In 2009 diende men extra lagertanks te plaatsen. Ook in 2010 opende de brouwerij een eerste bar in Aberdeen, in 2011 gevolgd door bars in Edinburgh, Glasgow en Londen. In 2011 had de brouwerij 67 mensen in dienst en haalde een jaarcapaciteit van 26.750 hectoliter. In 2010 werd James Watt in Schotland verkozen tot ondernemer van het jaar.

De BrewDog Punk AF bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Havermout
 • Tarwemout
 • Melkzuur
 • Citrus

Smaak en kleur

 • Verfrissende en hoppige smaak
 • Gouden kleur
 • Witte schuimkraag
 • Aroma’s van citrus en tropisch fruit
 • Bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de BrewDog Punk AF wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. Heb je geen IPA glas in huis? Geen probleem, in een rondvormig glas kan deze IPA prima! De Punk AF is daarnaast een uitstekende begeleider bij onder meer salades, witvis en jonge en romige kazen.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok 

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

20 punten

Design van het bier

5 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De BrewDog Punk AF krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten. Het is een zeer verfrissende alcoholvrije IPA met aroma’s van voornamelijk citrus en tropisch fruit De nasmaak is licht bitter en de fruitige tonen in dit bier blijven aangenaam nahangen. De schuimkraag is wit van kleur en het bier zelf heeft een gouden kleur.

Kortom is de Punk AF een zeer aangename alcoholvrije IPA waar je wel lekker van kunt genieten. Eerlijk gezegd heb je niet het idee zelfs dat je een alcoholvrij bier drinkt. Wij raden deze alcoholvrije IPA dan ook zeer aan.

Recent Posts