BrewDog Elvis Juice


Tijd voor een IPA! De Elvis Juice stelt grapefruit centraal. Voorgevuld met een scherpe, pittige grapefruitschil voor een citrusaanval op de zintuigen. De grapefruittonen worden achtergelaten door sinaasappel en dennen. Allemaal hoog opgestapeld op een karamelmoutbasis. Kortgezegd een smaakvolle IPA van ongeveer 6,5% alcohol!

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,75/5.00

De Elvis Juice wordt gebrouwen door de Schotse brouwerij BrewDog te Fraserburgh in de regio Aberdeenshire. De brouwerij werd in april 2007 opgericht door Martin Dickie en James Watt, omdat ze wat anders op de Britse markt wilden brengen dan de industriële lagers en ales. Een van hun eerste bieren was Paradox (gerijpt op eikenhouten whiskyvaten), dat in een drietal versies op de markt gebracht kwam. Er werd dat jaar 1050 hectoliter Craft Beer gebrouwen en volledig met de hand gebotteld. In 2008 werd een bottelmachine geïnstalleerd en breidde de brouwerij uit naar 9 werknemers. Hun zwaarste bier toen (een Imperial stout van 18,2%) Tokyo haalde meteen het nieuws toen een motie gestemd werd in het Schots parlement in een poging het bier te verbieden.

Er werd geëxporteerd naar Zweden, Japan en de Verenigde Staten en met een jaarcapaciteit van 4050 hectoliter werd de brouwerij meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van Schotland. In 2009 diende men extra lagertanks te plaatsen. Ook in 2010 opende de brouwerij een eerste bar in Aberdeen, in 2011 gevolgd door bars in Edinburgh, Glasgow en Londen. In 2011 had de brouwerij 67 mensen in dienst en haalde een jaarcapaciteit van 26.750 hectoliter. In 2010 werd James Watt in Schotland verkozen tot ondernemer van het jaar.

De BrewDog Elvis Juice bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Amarillo hop
  • Citrus
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Amber en oranje achtige kleur
  • Aroma’s van citrus
  • Witte schuimkraag
  • Fruitige maar licht bittere nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de BrewDog Elvis Juice wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. Heb je geen IPA glas in huis? Geen probleem, in een rondvormig glas kan deze IPA prima! De Elvis Juice is daarnaast een uitstekende begeleider bij onder meer kip, gevogelte, witvis,  jonge en romige kazen.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

5 punten

Totaal

0
Totale score (max 100)

De BrewDog Elvis Juice krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten. Het is een frisse IPA met aroma’s van voornamelijk grapefruit en citrus. De nasmaak is licht bitter en de fruitige tonen van dit bier blijven aangenaam hangen. De schuimkraag is wit van kleur en het bier zelf heeft een amber en oranje achtige kleur. Qua design is het bier niet echt heel bijzonder en de verwijzing naar Elvis snappen we niet goed.

Kortom is de BrewDog Elvis Juice een aangename IPA waar je wel lekker van kunt genieten. Serveer er een lekker kaas en worst plankje bij en ga lekker achterover in de luie stoel deze IPA drinken. Geniet ervan!

Recent Posts