Bird Fuut Fieuw


De Bird Fuut Fieuw is een fruitige en dorstlessende Pale Ale met een laag alcoholpercentage van ongeveer 4,6%. Het bier wordt ook wel een Session Pale Ale genoemd en de blonde kleur, witte schuimkraag en het tropische karakter maken het een ideaal bier voor de zomermaanden.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,38/5.00

De Fuut Fieuw wordt gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij Bird Brewery en is opgericht in 2016 door een tweetal biersommeliers. De missie van deze brouwerij is dan ook kwaliteitsbieren te brouwen met een eigenwijze twist. Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingredienten brouwt Bird Brewery heerlijke bieren die ook nog eens in de prijzen vallen.

Benieuwd naar de Fuut Fieuw? Bekijk dan eerst onderstaand filmpje.

Op naar de inhoud!

De Bird Fuut Fieuw bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Gouden kleur
  • Diverse fruitige aroma’s
  • Witte schuimkraag
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Bird Fuut Fieuw wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas. De Bird Fuut Fieuw is een uitstekende keuze als begeleider van salades, kip en gevogelte en visgerechten.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten   

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Bird Fuut Fieuw krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Bird Fuut Fieuw is een fruitige Session Pale Ale met een laag alcohopercentage. De gouden kleur, witte schuimkraag en het tropische karakter maken het een goede dorstlesser voor de warmere dagen. Bij zowel de smaak als de geur nemen we onder meer meer citrus, tropisch fruit en lichte karameltonen waar.  De afdronk is zacht en licht bitter wat het een mooi geheel geeft.

Het design van het bier is creatief bedacht en spoort je aan om het bier te gaan uitproberen.

Fuut Fieuw!

Recent Posts