Bird Brewery Nog Eendje


De Bird Brewery Nog Eendje is een Blond bier dat perfect past bij het lente seizoen. Met een alcoholpercentage van 6 % is het een aangenaam en fris blond bier. Het bier kenmerkt zich verder met karameltonen en frisse hoppen.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,44/5.00

De Nog Eendje wordt gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij Bird Brewery en is opgericht in 2016 door een tweetal biersommeliers. De missie van deze brouwerij is dan ook kwaliteitsbieren te brouwen met een eigenwijze twist. Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingrediënten brouwt Bird Brewery heerlijke bieren die ook nog eens in de prijzen vallen.

‘’Iedereen kent de Wilde Eend, maar wist je dat het prachtige mannetje is in de lente op zijn allermooist is? Hij probeert dan elk vrouwtje voor zich te winnen.’’

De Bird Brewery Nog Eendje bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Goudamberachtige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Diverse fruitige aroma’s en karamel
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Bird Nog Eendje wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Bird Nog Eendje is een uitstekende keuze als begeleider van mosselen, salades en volgens de brouwers vooral gamba’s!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok  

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Bird Brewery Nog Eendje krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

De Bird Brewery Nog Eendje is een heerlijk fris blond lente bier met een alcoholpercentage van 6%. De goudamberachtige kleur, witte schuimkraag en het frisse karakter maken er een heerlijk lentebier van. Bij zowel de smaak als de geur nemen we onder meer meer citrus en hop waar.  Ook is er in dit bier een karameltoets te bespeuren. De afdronk van de Nog Eendje is licht bitter waardoor het heerlijk in balans is met de rest van het bier.

Het design van het bier is wederom creatief bedacht van de brouwers en het spoort je aan om te de vragen op het etiket van de fles te gaan beantwoorden.

Laten we er Nog Eendje gaan nemen dan!

Recent Posts