Bird Brewery Joehoe


De Bird Brewery Joehoe is een blond bier dat perfect past bij het lente seizoen. Met een alcoholpercentage van ongeveer 6,5% is het een aangenaam en fris bier.  De mix van gerst, tarwe, haver en frisse hoppen komen duidelijk naar voren in dit bier.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,49/5.00

De Joehoe wordt gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij Bird Brewery en is opgericht in 2016 door een tweetal biersommeliers. De missie van deze brouwerij is dan ook kwaliteitsbieren te brouwen met een eigenwijze twist. Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingredienten brouwt Bird Brewery heerlijke bieren die ook nog eens in de prijzen vallen.

De naam van het bier is vernoemd naar de één na grootste uil van de wereld: de Oehoe. De imposante uil heeft een spanwijdte van ruim 180cm en dankt zijn naam aan de kenmerkende roep van de man. (J)oehoe!

De Bird Joehoe bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Lichtgouden kleur
  • Diverse fruitige aroma’s
  • Witte schuimkraag
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Bird Joehoe wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Bird Joehoe is een uitstekende keuze als begeleider van mosselen, salades en volgens de brouwers vooral kaasstengels!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Bird Joehoe krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Bird Joehoe is een heerlijk fris blond lente bier met een alcoholpercentage van ongeveer 6,5%. De lichtgouden kleur, witte schuimkraag en het frisse karakter maken er een heerlijk lentebier van. Bij zowel de smaak als de geur nemen we onder meer meer citrus en fruit waar.  De afdronk is zacht en er zit een licht bittertje erin verschuilt

Het design van het bier is wederom creatief bedacht van de brouwers en het spoort je aan om te Joehoe te gaan roepen.

Recent Posts