Big Belly Brewing – BARON Bredaas Wit


De Baron Bredaas Wit is een witbier van 6,3% alcohol en wordt gebrouwen door de Nederlandse brouwerij Big Belly Brewing uit Breda.

Dit bier is ontwikkeld en gebrouwen met de inspiratie van een stokoud Bredaas recept uit de zestiende eeuw. Vergaande glorie? Niks ervan!

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,46/5.00

Big Belly Brewing is opgericht in 2015 door Tom, Remco en Willem. De brouwerij is gevestigd in Breda. De bieren van deze brouwerij bevatten mooie verhalen, gave designs op hun bierblikken en brouwen ze gewoon lekker bier. Volgens hun eigen website brouwen ze juist bier om je eraan te herinneren om de goede oude tijd te pakken terwijl je er nog in zit. Niet alleen de grote momenten, maar vooral de eenvoudigere zoals lachen met je vrienden, een geniale verhalen te horen of een geweldig ambachtelijk biertje drinken. Vergeet niet dat de goede oude tijd nu is!

Wat is nu het verhaal achter dit bier?

Baron leefde in de goede oude tijd waarin mensen zich geen zorgen maakten over calorieën of gluten, maar zich gewoon tegoed deden aan vele liters bier. De mensen uit Breda waren daar kampioenen in, vooral als het ging om de populaire bierstijl tussen de 15e en 17e eeuw: Bredaas Wit.

Dit bier werd niet alleen lokaal gedronken, maar werd volop verscheept vanuit de Bredase haven waar nu de Big Belly Bar van de brouwerij te vinden is! Tijdens een zoektocht naar de geschiedenis van de haven kwamen de brouwers dan ook steeds meer informatie tegen over deze bierstijl, die leidde naar een authentiek recept uit de 16e eeuw.

De Big Belly Brewing – Baron Bredaas Wit bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Gist
  • Hop

Smaak en kleur

  • Verfrissende smaak
  • Aroma’s van citrus en koriander
  • Zachte nasmaak
  • Lichtgouden kleur
  • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij Big Belly Brewing – Baron Bredaas Wit wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur tussen de 6 & 8 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. Dit bier smaakt uitstekend bij lichte salades, gefrituurde gerechten en gerechten van de barbecue.

BBS oordeel

Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

Totale score (max 100)
0

De Big Belly Brewing – Baron Bredaas Wit krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Dit bier is een witbier met een  alcoholgehalte van ongeveer 6,3% . Dit bier wordt gebrouwen volgens een eeuwenoud Bredaas bierrecept.

Bij het inschenken van dit witbier krijgen we een lichtgouden kleur te zien met een stevige witte schuimkraag. Het uiterlijk van het bier op het blik valt direct goed op en je ziet meteen dat er goed over is nagedacht. Bij de 1e slok proeven een heerlijk verfrissend witbier en speelt de citrus ook een belangrijke rol in het evenwicht waardoor het een perfect bier is voor in de lente of zomer. De afdronk is heerlijk zacht en de nasmaak blijft prettig nahangen.

Recent Posts