Bier van de maand: VanderStreek Battle of the Battleships


In de maand januari presenteren we aan jullie niet één, maar een tweetal bieren van de maand. Brouwerij vanderStreek uit Utrecht heeft een tweetal bieren gebrouwen die met elkaar de strijd aangaan. De brouwerij is inmiddels een begrip in de craftbierwereld. Zo zijn de gebroeders vanderStreek met hun brouwerij ook bekend van de podcast Fuck Wijn, met als bedoeling de consument te bereiken en een klein beetje op te voeden over bier. Maar ook is deze brouwerij bekend van de KlopHop. De brouwerij daagt bij de KlopHop bierliefhebbers uit om zelf een stekje hop in je tuin te planten.

Voor de maand januari hebben zij een epische Battle of the Battleships uitgedacht! Het is een ware bierclash tussen een tweetal zware jongens in de IPA klasse: de klassieke West Coast IPA, bekend om zijn frisse bitterheid, en de populaire en moderne East Coast IPA. Dit bier is ook beter bekend als een New England IPA. Dit bier staat dan ook voor bomvol fruitigheid.

De bierliefhebber kan stemmen op zijn of haar favoriete IPA. Wordt het de West Coast IPA of juist de moderne East Coast IPA. Stemmen kan op www.vanderstreekbier.nl/battleship

Laten we beide IPA’s eens onder de loep gaan nemen.

vanderStreek West Coast TIPA

Dit is een helder en uitgesproken bier van 10% alcohol. Met dit alcoholpercentage is het een IPA die met recht een zwaargewicht genoemd mag worden. In de smaak en geur nemen we citrus, grapefruit en dennen waar. In de afdronk proeven we een licht pepertje en is de nasmaak heerlijk bitter. Precies wat je van een klassieke IPA verwacht.

Als we het bier inschenken zien we een mooie gouden kleur met een stevige witte schuimkraag. vanderStreek heeft het design van deze beiden bieren goed bedacht. De rode kleur past echt bij de West Coast IPA en nodigt je uit om te drinken. Probeer het zelf!

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,77/5.00

vanderStreek East Coast TIPA

De East Coast TIPA is een troebel, zachte IPA van 9,5% alcohol die perfect in harmonie is met tonen van tropisch fruit, citrus en abrikoos. In de afdronk van deze heerlijke frisse IPA proeven we een lichte bitterheid. Wat een smaakexplosie is dit bier zeg!

Bij het inschenken van dit bier zien we een troebele, gelige kleur met een witte schuimkraag die al redelijk snel verdwijnt. Net als bij de West Coast IPA, trekt het design van het blik je meteen aan.

Score BBS:         8,5/10

Untappd:            3,89/5.00

Gaan we voor rood of juist voor groen?

Smaken verschillen, en dat is dan ook goed te proeven tussen beide IPA’s.
Hou je van de meer klassiekere IPA, dan raden wij de West Coast IPA aan. Een zwaargewicht IPA die met recht een battleship genoemd mag worden. Fijn van smaak en bitter in de afdronk.

De East Coast IPA is een ware smaaksensatie. Romig en de smaken springen eruit in deze moderne IPA. De stem van BesteBiertje.nl gaat dan ook naar dit bier.

Welke is jouw favoriet? Laat hier hieronder weten of via de knop van onze Instagram pagina.

Recent Posts