Belfort 8°


Belfort 8° is een blond bier van hoge gisting, gebrouwen met 100% Belgische hop. Vier verschillende hoppen geven Belfort 8° zijn unieke florale aroma’s en zijn zachte, bittere afdronk. Met een subtiel alcoholpercentage van ongeveer 8 procent is het een heerlijk blond bier.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,50/5.00

De Belfort 8° wordt gebrouwen door de Belgische Bierbrouwerij Belfort Beer – De Proefbrouwerij. Belfort Beer is ontstaan nadat de Belgische eigenaar Philip Vandaele besloot zijn eigen biermerk te lanceren. Sindsdien brouwt hij zijn Belfort bieren met veel passie, kennis en liefde. In 2016 kwam het eerste bier op de markt. De bieren van brouwerij Belfort worden gebrouwen met 100% Belgische hop.

Hop is één van de meest smaakbepalende factoren in een goed bier. Vandaag bedraagt het hopareaal ongeveer 150 hectare.  In 1973 bedroeg het Belgische hopareaal nog ongeveer 8 keer zoveel!

Belfort wil zijn steentje bijdragen aan de instandhouding en heropleving van de hopteelt en hopcultuur in België. Daarom is Belfort gebrouwen met 100% Belgische hop. Belfort steunt ook projecten waarbij oude Belgische hoprassen terug worden opgekweekt.

De Belfort 8° bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • 4 verschillende soorten Belgische hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse maar volle smaak
  • Donkergouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Fruitige tonen
  • Lichtzoete smaak
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Belfort 8° wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 8 ℃ en dit bier te schenken in een tulpvormig glas. De Belfort 8° is een uitstekende begeleider van visgerechten, frisse salades en hartige desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

10 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Belfort 8° krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

De Belfort 8° is fris en vol van smaak. Het alcoholpercentage van 8% schrikt niet af en het bier drinkt verrassend lekker weg. Bij de 1e slok tintelt het gouden vloeisel heerlijk over je tong en vrij direct proef je ook meteen de typische kenmerkende Belgische hoppen. Zo proeven we ook diverse fruitige tonen in het bier en lijkt het ook wat aardse kenmerken te hebben.

De kleur van het bier is erg mooi om te zien. Met een diepgouden kleur en een smaakvolle witte schuimkraag.

Deze Belfort 8°  is kortom heerlijk van smaak, met een zachte bitterheid en subtiele fruitige smaak en nasmaak. Geniet met dit blond bier!

Recent Posts