Baxbier – Zero Five Zero


De Baxbier Zere Five Zero is een verfrissende Dubbele New England IPA van 8,8% alcohol en wordt gebrouwen met een selectie van heerlijke hopsoorten. Dit bier bevat de Citra Incognito, Mosaic Incognito, Strata, Motueka en Cryopop hop. Dit bier staat voor de trots van Groningen en is het eindresultaat van een samenwerking met de brouwers van Folkingebrew.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            4,09/5.00

Baxbier Brewery werd in 2014 opgericht door een tweetal vrienden. Jeroen Bax en Sepp Jansen. Passie en nieuwsgierigheid voor het bier werd al snel serieus business. Baxbier staat bekend om de bieren als Koudvuur, Abel’s Ale en natuurlijk de bieren uit de Kon Minder-lijn.  In 2016 werd de eigen brouwerij geopend met daarbij ook een eigen proeflokaal aan het water in Groningen.  De brouwerij heeft zo’n 15 mensen in dienst waarbij elke dag hard  gewerkt wordt aan de mooiste bieren, het lekkerste eten en de leukste evenementen. Baxbier staat bekend om zijn liefde voor experimenteren.  Hun motto is niet voor niks: Seriously Playful.

De Baxbier Zero Five Zero bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Havermout
 • Havervlokken
 • Maltodextrin
 • Gist

Smaak en kleur

 • Verfrissende smaak
 • Aroma’s van tropische hoppen en citrus
 • Gelige mistige kleur
 • Witte schuimkraag
 • Bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Baxbier Zero Five Zero wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6℃ en dit bier te schenken in een IPA of Shaker glas. De Zero Five Zero  is een uitstekende begeleider van onder meer frisse salades, streetfood of op de borrelplank.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Baxbier Zero Five Zero krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Dit bier is het eindresultaat tussen een fantastische samenwerking tussen Baxbier en Folkingbrew. En hoe!

Bij het inschenken van dit hoppige bier zien we een gelige mistige kleur met een witte schuimkraag.. In de neus nemen we direct een citrus geur waar, maar uiteindelijk heersen de heerlijke geuren van tropische hoppen.

Zodra we een eerste slok nemen van dit bier proeven we een smaakvol en verfrissend bier. De aroma’s van de gebruikte hoppen dansen op je gehemelte en de afdronk is bitter maar zacht. Een tweede slok laat dan ook niet snel op zich wachten.

Recent Posts