Bavaria IPA


De Bavaria IPA is een hoppige IPA van 6% alcohol met een stevige bittere afdronk. Tijdens verschillende stappen in het brouwproces wordt Mosaic, Columbus en Azacca hop toegevoegd aan het bier. Hierdoor krijgt het bier een lekkere hoptwist waarbij in zowel de geur als smaak, tropisch fruit en citrus duidelijk herkenbaar wordt.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,23/5.00

Deze IPA wordt gebrouwen door de Royal Swinkels Family Brewers en gevestigd in het Brabantse Lieshout. Sinds het jaar 1924 werd de naam Bavaria gebruikt en de familiebrouwerij veranderde zijn naam in 2018 weer terug naar Swinkels Family Brewers.

De brouwerij zag het levenslicht in 1719 in Lieshout.  Destijds heette de brouwerij ‘de Kerkdijk’, vernoemd naar de straat waaraan de brouwerij tot 1924 was gevestigd. De Swinkels Family Brewers behoort hiermee tot één van de oudste brouwerijen van Nederland.

De familiebrouwerij is actief in ruim 190 landen en was in 2010 goed voor een omzet van ruim 610 miljoen euro. Palm werd in 2017 aan de collectie toegevoegd en de Swinkels Familiy Brewers hebben ook andere toonaangevende biermerken op hun palmares staan zoals Rodenbach, Cornet, Rodenbach, Brugse Tripel, Estaminet en Swinckels.

De Bavaria IPA bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Frisse smaak
  • Goud en amberachtige klaar
  • Witte schuimkraag
  • Aroma’s van citrus en tropisch fruit
  • Bittere nasmaak

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Bavaria IPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een Shaker of IPA glas. De Bavaria IPA is een uitstekende keuze als begeleider van pittige gerechten, curries of sushi.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

15 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

20 punten

Design van het bier

5 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Bavaria IPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75  punten.

Bavaria heeft met deze IPA absoluut een goed bier aan de collectie toegevoegd. Bij het inschenken van deze IPA zien we een prachtige goudamberachtige kleur met een stevige witte schuimkraag. Bij de 1e slok worden we overspoeld met een smaaksensatie waarbij de hop de hoofdrolspeler is. Bavaria heeft voor deze IPA namelijk een drietal Amerikaanse hopsoort toegevoegd. En dat is te proeven. Heerlijk!

Bij zowel de geur als de smaak komen citrus en tropisch fruit sterk naar voren. De afdronk is goed bitter, maar wel fijn in balans met het geheel. Een verassende ontdekking deze Bavaria IPA.

Probeer hem eens uit!

Recent Posts