Basqueland – Recovery Run


Een biertje om te herstellen na een run… of voor een run… of voor elk moment! Met zijn 2,9% alcohol is de Basqueland Recovery Run een perfect bier voor elk moment van de dag. Drooggehopt met Citra, Amarillo en Cashmere Cryo hoppen is het een bier die vol smaak en frisheid zit. De brouwers omschrijven dit bier zelf als een micro IPA.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,70/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door de Baskische brouwerij Basqueland Brewing in San Sebastian te Spanje. Het Basqueland Brewing Project is een vrije nieuwe brouwerij die is opgericht door drie Amerikanen die in San Sebastian wonen en die zich toeleggen op het brouwen van bier op een lijn met de Baskische culinaire ervaring. Een verheven doel voor sommigen, maar niet voor de mannen van Basqueland Brewing. Zij maken hun bier trouw aan stijl voor de verfijnde smaakpapillen van hun geadopteerde paisanos die het evangelie van vers bier prediken wanneer een bierfles niet tegen hun lippen wordt gedrukt. Drink vers, drink lekker en behandel haar in godsnaam als een dame is het credo van Basqueland Brewing.

De brouwers zijn trots om wereldwijde ambassadeurs te zijn voor de Baskische gemeenschap in heel Europa en de wereld. Als vaandeldrager van ambachtelijk bier aanvaarden zij de verantwoordelijkheid om als ambachtslieden en als goede burgers het goede voorbeeld te geven.

De Basqueland Recovery Run bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Tarwemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Verfrissende smaak
  • Lichtgelige kleur
  • Witte schuimkraag
  • Smaken van hop en citrus
  • Zachte bitterheid

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Basqueland Brewing Recovery Run wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. De Recovery Run is een uitstekende begeleider van onder meer frisse salades, visgerechten of lekker bij de BBQ.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak


10 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

5 punten

Design van het bier

20 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

 

De Basqueland Brewing Recovery Run krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

Deze Spaanse schoonheid is een heerlijke frisse en hoppige micro IPA. Dit bier zit zeer laag in de alcohol (2,9%) en is lekker doordrinkbaar.  Ook bevat dit bier een heerlijke mix qua hop. Zo zit er Citra, Amarillo en Cashmere Cryo hop in verwerkt.

Bij het inschenken van dit bier valt zien we een licht goudgelige kleur met een witte schuimkraag. In de geur nemen we meteen de diversiteit aan hoppen waar.

De 1e slok van dit bier is dan ook heerlijk fris Het koolzuurgehalte is zeer prettig en de smaken van hop dansen op je tong en gehemelte. De afdronk is zacht, maar je proeft de bitterheid van de hoppen heel lichtjes.  De nasmaak blijft lekker hangen en stiekem doet dit bier denken aan een sportdrankje van vroeger, namelijk ISOSTAR (verkrijgbaar in het verleden bij de Lidl)

Wat ons betreft is dit een heerlijk doordrinkbaar bier voor ieder moment. Laad je zelf op met deze Recovery Run!

Recent Posts